došao je i taj dan

Lionel Messi od ovog četvrtka može preseliti u bilo koji klub na svijetu. I to posve besplatno

01.07.2021 u 08:55

Bionic
Reading

Argentinski nogometni virtuoz, Lionel Messi, zaštitno lice katalonskog velikana, Barcelone, od ovog četrvtka može birati gdje će igrati. Naime, ugovor s Barcom mu je istekao, te sada navijači kluba strahuju hoće li Messi napustiti klub.

Lionel Messi još prošlog ljeta mislio je napustiti Barcelonu, no stavka u ugovoru, odnosno određeni milijunski iznos u eurima, ipak ga je prikovao za ostanak na Nou Campu. Osim toga, u to je vrijeme klubom vladao Josep Maria Bartomeu, koji je maksimalno zahladio odnos s igračima.

Messi je junački prihvatio činjenicu da mora ostati na Nou Campu, ali se i nadao da će se promijeniti čelništvo kluba. To je dočekao u ožujku ove godine, kada je Bartomeua naslijedio Joan Laporta, Messiju ipak puno draži čovjek.

Čak je Messi bio jedan od glavnih uvjeta koje je Laporta postavio u svojoj predizbornoj kampanji.

'Prije 20 godina mali dječak imena Leo Messi debitirao je za mladu momčad Barce. Kada vidimo da najbolji igrač na svijetu danas glasa, to je jasan znak onoga što oduvijek govorimo: Leo voli Barcu. Nadam se kako je to znak da će ostati u klubu, a to je želja svih nas', rekao je Laporta u pobjedničkom govoru.

No, Argentinac još uvijek nije produžio ugovor, te je od ovog četvrtka slobodan igrač. Nakon čak 21 godinu što je ugovorom bio vezan uz Barcu.

Postavio je Messi uvjete, doveli su mu igrače koje je poželio (Sergio Agüero, Memphis Depay, Eric García), te se očekuje da Messi ipak nastavi karijeru na Nou Campu.

Tko zna, da je u Barceloni, a ne na Copa Americi, možda bi potpis na ugovor već bio stavljen. Ovako ipak ostaje lagana nervoza među Barceloninim navijačima.