ususret Sp-u

Lino Červar u problemu pa se sjetio i pozvao bivšeg reprezentativca

05.01.2019 u 16:24

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u završnoj je fazi priprema pred početak svjetskog prvenstva koje se u siječnju održava u Njemačkoj i Danskoj

Na Staru godinu izbornik Lino Červar objavio je popis 20 igrača na koje računa za svjetsko prvenstvo a bili su to:

Golmani - Marin Šego (PICK Szeged), Ivan Stevanović (Schaffhausen), Filip Ivić (Kielce)

Krila - Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Josip Božić Pavletić (PPD Zagreb), Manuel Štrlek (Veszprem), David Mandić (PPD Zagreb)

Kružni napadači - Željko Musa (Magdeburg), Leon Šušnja (PPD Zagreb), Krešimir Kozina (Göppingen), Marin Šipić (Nexe)

Vanjski - (lijevi) Halil Jaganjac (Nexe), Ivan Sliškovič (Göppingen), Alen Blažević (PICK Szeged), (srednji) Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Kielce), Igor Karačić (Vardar), (desni) Luka Stepančić (PSG), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka šebetić (Tremblay).

  • +6
Pripremna rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Međutim, nakon posljednjeg okupljanja, nakon Nove godine, Lino Červar morao se, zbog ozljede, zahvaliti Josipu Božiću Pavletiću te je vratio Ivana Vidu među kandidate.

Ovih dana rukometaši borave u Poreču, a u petak su u sklopu HEP Croatia Cupa pobijedili Crnu Goru. No, očito se netko i ozlijedio jer sa šireg popisa igrača - među reprezentativce Lino Červar vratio je Damira Bičanića, lijevog vanjskog PPD Zagreba.

Ovaj 195 centimetara visoki lijevi vanjski uoči ove sezone, nakon devet godina igranja van Hrvatske, vratio se u klub u kojemu je već proveo dvije uspješne sezone i iz kojega se otisnuo u Španjolsku, potom i u Francusku.

Vukovarac rođen 1985. godine u karijeri je nastupao za RK Osijek, RK Agram Medvešćak, RK Zagreb, španjolski Ademar Leon i francuski Chambery, a u nacionalnom je dresu osvojio srebro na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine i Europskom prvenstvu u Austriji 2010. godine.

U 2012. godini okitio se brončanim medaljama na Euru u Srbiji kao i na Olimpijskim igrama u Londonu, a godinu kasnije broncu je uzeo na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Rukometaši Hrvatske igrat će u Münchenu u skupini B sa Islandom (11. siječnja), Japanom (13. siječnja), Makedonijom (14. siječnja), Bahreinom (16. siječnja) i Španjolskom (17. siječnja).