Logo (1)

u nedjelju po zlato

Lino Červar: To bi bio strašan podvig, jer nitko nije očekivao da će se Hrvatska vratiti u svjetski vrh

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 25.01.2020 13:52
  • Objavljeno 25.01.2020 u 12:45
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši nakon polufinalne pobjede 29:28 protiv Norveške, izborene nakon dva produžetka, u subotu su imali dan za relaksaciju i rekuperaciju. Prije lakšeg treninga odrađivali su medijske obveze, uz zajedničku poruku - kako u nedjelju protiv Španjolske žele uzeti zlato

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon deset godina opet je u finalu europskog prvenstva, i u prilici će biti u nedjelju od 16.30 sati, uzeti jedino zlatno odličje s velikih natjecanja koje joj nedostaje.

Igrači su za plasman u finale 'iskrvarili' u petak navečer u Stockholmu, pa je jasno da im subota koristi za odmor odnosno oporavak, kako bi nedjelju i ogled s aktualnim europskim prvakom dočekali što spremniji.

  • +9
Slavlje hrvatskih rukometaša nakon pobjede nad Norveškom i ulaska u finale Eura Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

'Treba odati priznanje igračima što su izdržali ovakvu utakmicu. Teško je bilo, jer bili su Norvežani favoriti, s obzirom da su svjetski doprvaci. Znali smo to, međutim sve je u određenom trenutku dobro išlo, golmani su se izmjenjivali, bilo jer puno junaka, na čelu s našim liderom. Sada nakon deset godina, isapada da sam se oprostio s medaljom, ali da sam je sada opet osvojio', pokušao je sažeti izbornik Lino Červar sve što je Hrvatska napravila protiv Norveške.

'Sutra (op.a. nedjelja) je novi dan, nova želja. Želimo pokušati ići do kraja. To bi bio strašan podvig, jer nitko nije očekivao da se Hrvatska može vratiti u vrh svjetskog rukometa, iako smo imali kontinuitet rezultata'.

Hoće li se igrači stići odmoriti?

'To je jako teško. Mi smo u puno težem položaju u finalu, jer dolazimo s dva produžetka. Umorni su, vidjeli ste da Cindrić nije mogao protiv Norveške. Pokušat ćemo ih regenerirati. Publika nam jako puno pomaže da izvučemo dodatnu snagu u teškim trenucima'.

Što treba biti drugačije u odnosnu na prošlu utakmicu protiv Španjolske?

Španjolska je izvrsna reprezentacija. Imamu igru sličnu našoj, mislim na obranu. Jaki su, imaju dobre golmane i brzu tranziciju s Fernandezom i Soleom. To iznimno efikasno realiziraju. Toga se moramo čuvati i biti jako oprezni. U prvoj utakmici smo ih zatvorili s obranom 6-0 jer oni nemaju izrazitog šutera, ali su nam radili probleme pri 5-1 obrani, koja opstuira igru', zaključio ej Červar.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal