KONAČNO UTVRĐIVANJE TRAŽBINA

Linić nije zaustavio predstečajnu nagodbu KK Zadar

02.07.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon nemira kojeg je u redove KK Zadar donio zahtjev ministra financija Slavka Linića za prekidom predstečajne nagodbe zbog kaznenih postupaka koji se vode nad bivšim djelatnicima kuba i ostavke direktora Marina Čačića koji je vodio klub kroz ovaj postupak iz Fine su za Zadrane stigle dobre vijesti.

Nagodbeno vijeće u sastavu Zdravko Bonić kao predsjednik vijeća te Tatjana Flanjak Benković i Dijana Šitum kao članovi vijeća zakazalo je za 16. srpnja u 12 sati ročište za konačno utvrđenje tražbina nakon čega će se odmah održati i ročište za glasovanje o Planu financijskog restrukturiranja.

Na glasovanje se pozivaju svi vjerovnici čije će tražbine biti konačno utvrđene na ročištu za utvrđenje tražbina. Razlučni vjerovnici imaju pravo glasa samo ako im je dužnik osobno odgovoran i ako su se odrekli prava na odvojeno namirenje. Oni razlučni vjerovnici koji se nisu odrekli prava na odvojeno namirenje i vjerovnici na čije tražbine predstečajna nagodba ne djeluje, nemaju pravo glasa. Vjerovnici mogu glasovati osobno na ročištu ili pisanim putem. Protiv ovog zaključka žalba nije dopuštena.

Drugim riječima Zadrani su dogurali o posljednje točke predstečajne nagodbe nakon koje bi klub, uvjereni su u 'gradu košarke' trebao ući u mirnije vode i započeti s aktivnostima oko slaganja momčadi za novu sezonu. Prije toga Zadranima preostaje odrediti osobu koja će u nastavku postupka zastupati klub odnosno zamijeniti u toj ulozi donedavnog direktora Marina Čačića. Vršitelj dužnosti direktora kluba do izbora novog, koji se bira natječajem, je Josip Miočić zaposlenik SC Višnjik. Hoće li on biti zastupnik KK Zadra na najavljenom ročištu još uvijek nije poznato.