ČVRSTI KAO ZIDINE

Liga prvaka: Jug u Beogradu primio jedan gol iz igre!

17.12.2014 u 22:01

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga i riječkog Primorja uspješno su obavili fostujuće dvoboje u drugom kolu Lige prvaka, a posebno impresivna bila je pobjeda Juga protiv Partizana na beogradskoj Banjici

Jug je očekivano svladao objektivno slabiji Partizan u njegovom bazenu s 5:3, ali Dubrovčani imaju razloga za ponos zbog podatka da su u Ligi prvaka primili samo jedna pogodak iz igre! Marko Bijač, koji je susret završio sa 16 obrana, u prvom poluvremenu nije primio niti jedan gol, a dva od tri u nastavku postigao mu je Mandić (zabio je i taj jedini iz igre) iz peteraca.

Jug je nakon dvije četvrtine vodio sa 3:0, no kada je Dobud zbog posebno grubog prekršaja zaradio četiri minute isključenja, Vujasinovićev Partizan dobio je kartu za povratak u utakmicu. Srećom, Dubrovčani su dana bili obrambeno briljantni i golom Markovića za 5:2 otklonili su sve dileme. Osim Bijača najbolji kod Juga bio je Janović koji je potpisao tri gola.

Primorje je gostovalo kod Galatasaraya u Istanbulu i slavilo sa 10:4. Radu s tri i Sukno s dva gola predvodili su hrvatske prvake protiv pojačanog Galatasaraya, koji ipak još nije na kvalitativnoj razini Riječana.

Nakon dva odigrana kola Jug je na vrhu skupine B s dvije pobjede izjednačen sa Szolnokijem, dok primorje prati vodeći dvojac sa po jednom pobjedom i porazom.