ZAMRZNUTI U LITVI

Lietuvos Rytas se poigrao s Cibonom

17.11.2010 u 20:52

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone su u petom kolu Eurolige upisali i peti poraz, u Vilniusu su s uvjerljivih 90:62 (23:12, 15:17, 23:9, 29:24) bolji bili igrači Lietuvos Rytasa

Gotovo 10.000 gledatelja došlo je pozdraviti povratak u momčad velikog Šarunasa Jasikevičiusa, a s obzirom da je protivnik bila iscrpljena i nemoćna Cibona, zadovoljstvo im je bilo potpuno.

Cibosi su držali egal do sedme minute, no tada su Litvanci svoje vodstvo od 13:11 podebljali serijom 13:1 i odjedrili u mirne vode. Raspucao se Vrbanc, dobro je pratio Bogdanović i hrvatski predstavnik se uspio približiti na pet koševa razlike, ali spasa nije bilo.

Nakon velikog odmora kreće nova serija kojom je Rytas odlučio dvoboj i ostalo je tek pitanje konačne razlike. Početkom četvrtog perioda vodili su sa 35 koševa, malo zatim i sa 37, ali igrači Zdravka Radulovića nisu se potpuno izgubili i na kraju su golemu prednost uspjeli spustiti ispod 30 koševa.

Pobjednike su predvodili El-Amin sa 19 i Gecevicius sa 17 koševa, dok je u redovima Zagrepčana ponovno najefikasniji bio Bogdanović sa 19 poena. Odlični Vrbanc je dodao 15, a još je samo Stipčević (10) ušao u dvoznamenkastu domenu. Jasikevičius je ostao bez koša.

Cibona je doputovala samo s desetoricom igrača, a uz tanak kadar velik uteg im je i umor. Teško je bilo očekivati puno više. Omjer skokova od 41:21 u korist domaćina najbolje oslikava nemoć Cibone, koju sada tek teško dokučiva matematička teorija drži u igri za drugi krug. Realno, svaka pobjeda bila bi ugodno iznenađenje.