SLUŽBENA POTVRDA

Lewis Hamilton potpisao za Mercedes!

28.09.2012 u 12:15

Bionic
Reading

Skoro svi britanski mediji su se raspisali kako se sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher vozi svoju posljednju sezonu nakon koje bi se trebao 'umiroviti', a na njegovo mjesto bi trebao sjesti Lewis Hamilton

Već se neko vrijeme piše o nezadovoljstvu Lewisa Hamiltona u McLarenu. Kako navodi The Sun bivši svjetski prvak odbacio je mogućnost potpisivanja novog ugovora s McLarenom vrijedan 36 milijuna funti, te je potpisao trogodišnji ugovor s Mercedeson vrijedan oko 60 milijuna eura.

Tijekom dana došla je potvrda i od McLarena te Mercedesa kako Hamilton prelazi u Mercedes.

Nakon što je potpisao trogodišnji ugovor s Mercedesom britanski vozač Lewis Hamilton poručio je da mu je trebao novi izazov u karijeri zbog čega je odlučio napustiti McLaren.

Otkad je ušao u Formulu 1 27-godišnji Britanac je bio član McLarena s kojim je 2008. godine postao svjetski prvak. U momčadi iz Wokinga je ostvario 20 pobjeda i 48 plasmana na postolje, a tu statistiku može i popraviti do kraja tekuće sezone. U Mercedesu će zamijeniti sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, a partner će mu biti Nijemac Nico Rosberg.

'Vrijeme je za svježi izazov. Uzbuđen sam što započinje novo poglavlje u mojoj karijeri. Mercedes ima čudesnu ostavštinu u motosportu, baš kao i strast za pobjeđivanjem što nam je zajedničko. Možemo zajedničkim snagama rasti i napredovati. Vjerujem da mogu pomoći "srebrnim strijelama" u ostvarenju cilja: osvajanju naslova svjetskog prvaka', poručio je Hamilton, a šef Mercedesa Ross Brawn je dodao:

'Mislim da će Lewis i Nico biti najdinamičniji i najuzbudljiviji par sljedeće sezone u Formuli 1. Radujem se svemu što možemo postići zajedno.'

'Imao sam tri divne godine s Mercedesom, koje nažalost nisu bile uspješne kao što sam ja to priželjkivao. Lewisu želim sve najbolje, kao i Mercedesu. Meni sada preostaje koncentrirati se na sljedeću utrku Svjetskog prvenstva', rekao je Schumacher koji još nije potvrdio da odlazi u mirovinu.

Nakon što je Lewis Hamilton iz McLarena prešao u redove Mercedesa, a Sergio Perez iz Saubera u McLaren, sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher ostao je bez posla, a Sauber bez vozača za sljedeću sezonu Formule 1.

Prema pisanju nekoliko svjetskih medija, Schumacher (43) i Sauber već su na liniji i dogovaraju suradnju za 2013. godinu. Podsjetimo, Schumacher se vratio Formuli 1 2010. godine, a u dvije i pol sezone se samo jednom popeo na pobjedničko postolje i to ove sezone u Valenciji.

Sedmerostruki svjetski prvak oprostio se po prvi put od Formule 1 2006. godine, a do tada je ostvario nevjerojatnu 91 pobjedu u Svjetskom prvenstvu u 300 utrka u kojima je nastupio.