KAD NISTE POŽELJNI

Lewis Hamilton komentirao neugodnu situaciju u kojoj se našao njegov suparnik Sebastian Vettel

20.08.2020 u 08:05

Bionic
Reading

Aktualni prvak Lewis Hamilton dotakao se teške situacije Sebastiana Vettela u Ferrariju iz kojeg njemački vozač na kraju sezone odlazi

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel napustit će Ferrari na kraju godine, nakon što je momčad odlučila ne produžiti mu ugovor nakon ove sezone.

Vettel trenutno nema mjesto u nekoj momčadi za iduću godinu, ali je poznato kako je u pregovorima s Racing Pointom za 2021., kad će momčad biti preimenovana u Aston Martin.

Lewis Hamilton pohvalio je Vettela za njegovu odlučnost usred problema koje ima s Ferrarijevim bolidom SF1000.

'Komentirao sam u prošlosti, ali vidio sam tešku utrku kakvu je imao [u Silverstoneu], i jedino što mogu je pokušati biti suosjećajan s pozicijom u kojoj se nalazi i pokušati razumjeti. Nikad ne može biti dobar osjećaj, da vam je rečeno da niste željeni u momčadi, pogotovo kad se priključite momčadi i uđete u momčad, date sve od sebe, date svoje srce', izjavio je Hamilton, a prenosi pulsmedia.hr.

'No mislim da način na koji se on trudi i kako i dalje pokušava pomoći momčadi, mislim da to pokazuje njegov odličan karakter i predanost utrkivanju. Nadam se da će se pojaviti nešto zaista pozitivno za njega u budućnosti, dodao je Hamilton.

Inače, u slučaju da Vettel ostane bez mjesta u Aston Martinu, jedine realistične opcije bi mu predstavljali ili Haas ili Alfa Romeo ukoliko želi nastaviti voziti u F1.