PIVO I PREKID

Leon Benko isforsirao odlazak iz Sarajeva

05.08.2016 u 17:38

Bionic
Reading

Leon Benko (32) je u karijeri bio najbolji strijelac hrvatske i BiH nogometne lige, a nakon manjeg incidenta i kraćeg razmišljanja odlučio je kako želi nastaviti karijeru u drugom klubu

Leon Benko je zatražio sprazumni prekid ugovora sa FK Sarajevom, te bi uskoro trebao biti slobodan potražiti novi klub. Uoči zadnje utakmice u svojoj sobi je popio jedno pivo, što je primijetio klupski trener Hurtić i suspendirao njega i dvojicu suigrača.

Slučaj je brzo riješen, no Leon je otišao u Hrvatsku i poručio svojim poslodavcima da želi okončati suradnju. Kaže, željan je novih izazova nakon 49 utakmica i 29 golova koji su mu donijeli naslov prvaka 2015. i nagradu navijača Sarajeva.

'Iskreno, bilo mi je drago što sam bio dio kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo i što sam doživio mnogo lijepih trenutaka u dresu kojeg sam zavolio još od prvog dana. Rado ću se vraćati u Sarajevo, jer sam tamo stekao dosta prijatelja i upoznao mnogo divnih ljudi, a saigračima želim da ostvare snove navijačima, koji to zaslužuju. Zahtjev za raskidom je bio jedino moguće rješenje. Emitovno sam se vezao za Fudbalski klub Sarajevo, ali sam profesionalac, željan napretka, uspjeha i novih pobjeda,' kaže Varaždinac koji je kod nas igrao za svoj Varteks, Belupo i Rijeku; te nastavlja...


'Velika mi je čast bila što sam dobio nagradu „Ismir Pintol“ od naših navijača. Zaista, mnogo mi to znači, ali više od svega mi je značila bezuvjetna podrška navijača koju sam imao i u najtežim trenucima i oni su mi davali snagu. Ovim putem im se zahvaljujem, a Fudbalskom klubu Sarajevo želim mnogo sportskih spjeha i pobjeda u daljnjem natjecanju,' prenosi klupska stranica Sarajeva uz zahvalu i lijepe želje Benku u nastavku karijere prema kojima se može zaključiti da će Benko željeni sporazum i postići.

Benka u Sarajevu dugo neće zaboraviti