ONI SU OBILJEŽILI FINALE

Leo Messi uzeo je baš sve, a Kylian Mbappe morao se zadovoljiti tek titulom najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva

Bionic
Reading

Leo Messi i Kylian Mbappe dominirali su na Svjetskom prvenstvu gdje se na kraju ipak veselio Messi i njegova Argentina koja je došla do treće svjetske krune u povijesti

Premda su Argentinci vodili 2:0 do 80. minute, a potom i 3:2 u produžecima, na kraju je odluka pala u jedanaestercima gdje su Argentinci ipak bili bolji, a Leo Messi je time osvojio posljednji trofej koji mu je nedostajao u karijeri.

Baš su Leo Messi i Kylian Mbappe vodili borbu za najboljeg strijelca prvenstva i tu je utrku na kraju dobio Mbappe koji je zabio osam golova, dok je Messi postigao sedam. Isto tako, računajući golove i asistencije, njih su dvojica bili uvjerljivo ispred svih na prvenstvu. Mbappe je uz osam golova imao dvije asistencije, a Messi sedam golova i tri asistencije.

Četiri gola Messi je na ovom turniru zabijao iz jedanaesteraca, a Argentina je postala rekorder po broju jedanaesteraca na jednom svjetskom prvenstvu (pet). Messi nije zabio jedino Poljskoj.

Mbappe je postao prvi nogometaš nakon Engleza Geogga Hursta 1966. godine koji je u finalu postigao hat-trick, dok je Messi postao prvi nogometaš koji je na jednom Svjetskom prvenstvu dao barem gol u grupnoj fazi i potom u svakom dvoboju nokaut faze.

  • +63
Argentina - Francuska, SP u nogometu 2022., finale, 18.12.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

Isto tako, Messi je u finalu upisao 26. nastup u svojoj karijeri na Svjetskim prvenstvima po čemu je postao jedinstven u nogometnoj povijesti.

Za kraj, Messi je na ovom SP-u osvojio naslov najboljeg igrača i postao prvi u povijesti koji ima dvije Zlatne lopte. Prvu je zaslužio 2014. godine u Brazilu...

  • +13
Argentina nogometna reprezentacija, SP u nogometu, slavlje Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal