URUČENA ZLATNA KOPAČKA

Leo Messi uz bok Ronaldu i van Bastenu

01.10.2010 u 13:09

Bionic
Reading

Samo su trojica igrača u povijesti osvojila sve tri najveće i najznačajnije godišnje nogometne nagrade, a biranom društvu od ove se godine pridružio i Leo Messi

Napadaču Barcelone Lionelu Messiju u četvrtak navečer službeno je uručena Zlatna kopačka, nagrada koja se dodjeluje najboljim strijelcima u domaćim prvenstvima u Europi. Messi je protekle sezone u španjolskoj Primeri zabio 34 gola osvojivši 68 bodova. Iza njega plasirali su se Didier Drogba (Chelsea) i Antonio di Natale (Udinese) sa po 29 golova, odnosno 58 bodova.

U bodovanju za Zlatnu kopačku prednost imaju nogometaši iz najjačih europskih liga - španjolske, engleske, francuske, njemačke i talijanske. Zbog toga je bez nagrade ostao urugvajski napadač Luis Suarez koji je prošle sezone u nizozemskom prvenstvu zabio 35 golova za Ajax.

23-godišnji Messi se tako pridružio Portugalcu Cristianu Ronaldu, Nizozemcu Marcu van Bastenu i Brazilcu Ronaldu, koji su osvojili sve tri najznačajnije nagrade - Zlatnu kopačku, Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg igrača godine u Europi, te trofej za najboljeg nogometaša svijeta kojeg dodjeljuje Fifa.

'Sve su mi nagrade drage, ali nikad ih ne bi osvojio bez pomoći svojih suigrača', kazao je Messi na ceremoniji u Barceloni.