ISKRENI MESUT ÖZIL

Leko otkrio tajnu iz svlačionice Arsenala; je li ovo moguće?

18.09.2015 u 11:00

Bionic
Reading

Zagrebački je Dinamo u srijedu, u prvom kolu skupine F Lige prvaka napravio sjajan posao nadigravši 2:1 veliki Arsenal na maksimirskom stadionu. Najbolji odgovor na pitanje je li Arsenal podcijenio Dinamo otkrio nam je Jerko Leko

Dinamo je tako na startu Lige prvaka upisao vrijedna tri boda te je nakon punih 16 godina ostvario pobjedu u ovom elitnom nogometnom natjecanju. Tako je u Zagrebu pao isti onaj Arsenal koji je u ljeto 2006. dva puta svladao 'modre'. Prvo u Zagrebu 3:0, a potom u londonskom uzvratu 2:1.
Stoga se ovaj rezultat i uspjeh Mamićeve momčadi može ocijeniti odličnim, a što je potvrdio i bivši kapetan Dinama, sada igrač Lokomotive, Jerko Leko.

'Apsolutno veliki rezultat, do kojeg je Dinamo došao dobrom igrom. Svaka čast dečkima i njihovom treneru na hrabrom ulasku u utakmicu', kazao je Leko za tportal.hr.

Bio je bivši reprezentativac dio ugledne nogometne svite, uz vjerojatnog budućeg hrvatskog izbornika Antu Čačića, zatim dinamovce Soudanija, Roga, Ćorića, Pjacu, Pivarića, futsal legende Grdovića te bivših nogometnih velikana poput Darija Šimića, Anthonyja Šerića, Igora Bišćana, Tome Šokote i drugih koja je u četvrtak bila na otvaranju specijalizirane trgovine nogometnom opremom - FootballMania.

Dinamo je odigrao dobro, ali ne smije se pasti u euforiju, jer imao je Arsenal svojih prilika.

'Da, imao je prilika, potom im se dogodio i crveni karton, a usto su prvi pogodak primili nespretno. S igračem manje Arsenalu je bilo teško protiv rastrčanog Dinama preokrenuti rezultat', dodao je Leko.

Koliko je bila Wengerova greška to što je u dvoboj ušao s nekoliko igrača koji nisu standardni prvotimci?

'Očito je zakazalo na psihološkoj pripremi. Evo vam jedna anegdota iz prve ruke. Dan uoči utakmice Husejinović je kratko razgovarao s Özilom s kojim se zna još iz vremena dok su nosili dres Werdera. Na pitanje Husejinovića kako su se pripremili za Dinamo, Özil mu je iskreno rekao 'kako nema pojma protiv koga igra'. Dakle, vjerojatno i u Arsenalovoj opuštenosti leži dio problema', zaključio je Jerko Leko.

Ako Mesut govori istinu, možemo se samo upitati: je li ovo moguće?