OSTATI NA ZEMLJI

Lekciju od Hrvata sigurno nije zaboravio, a uoči EURA kaže...

30.05.2016 u 12:21

Bionic
Reading

Izbornik Vicente del Bosque uvrstio je veznjaka Atletico Madrida Saula Nigueza na popis od 25 nogometaša koji konkuriraju za nastupe u lipnju protiv Hrvatske, Turske i Češke. U srijedu je pak Atletico Madrid produžio ugovor s njime za dodatnu sezonu, do 2021. godine

'Jako sam zadovoljan što sam ušao na popis i nadam se da ću ostati i na definitivnoj listi putnika za EURO. No potrebno je ostati čvrsto na zemlji i nastaviti raditi', izjavio je Niguez u razgovoru za sportski radio Marca.

'Puno godina radim kako bih bio na ovoj razini no nikada nisam mislio da ću doći gdje se sada nalazim', dodao je Niguez koji je u polufinalu Lige prvaka u Madridu zabio pobjednički gol protiv Bayer Munchena.

'Ostvario mi se san. Atletico je momčad u kojoj sam stvoren, to je najbolje mjesto za rasti. Volim pobjeđivati i sada s Atleticom to radim.'

U Milanu će 28. svibnja igrati u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Matea Kovačića.

'Znamo da je Real Madrid težak protivnik. No mi moramo biti momčad i misliti na sebe. Malo je momčadi u kojima postoji takva sloga kao kod nas. Jedva čekamo utakmicu', izjavio je.

Vezni nogometaš je ove sezone nastupio u 47 utakmica za madridsku momčad postigavši 9 golova, a još četiri puta je dodao za pogodak.

Dosad je nastupao za mladu španjolsku reprezentaciju, odigravši u ožujku susret u Burgosu protiv Hrvatske u kojem su Španjolci bili poraženi s 0-3. Tu lekciju sigurno nije zaboravio.