olić rastužio naciju

Legendarni nogometaš odlučio: Dosta je bilo, vrijeme je za oproštaj!

28.03.2017 u 15:13

Bionic
Reading

Nakon dva desetljeća bogate karijere Ivica Olić na kraju ove sezone odlazi u zasluženu mirovinu. 'Sin vjetra', jedan od najboljih hrvatskih napadača, oprašta se od profesionalnog nogometa...

Jedna prebogata nogometna karijera bliži se svome svršetku. Ivica Olić (38) odlučio je na kraju ove sezone završiti profesionalnu karijeru.

'Još ovo malo utakmica do ljeta bit će sasvim dovoljno. I onda… A ništa, zaslužena mirovina, što drugo? Prelomio sam, izguštirao sam se ove polusezone, odradio s maksimalnim angažmanom sve treninge i utakmice, bio jako zadovoljan, ali vrijeme je za oproštaj...', kazao je Ivica Olić u razgovoru za Novi list.

A sve je započelo u Davoru, slavonskom selu na obali Save, poznatijem po kapetanima riječne plovidbe nego po nogometašima. No s Olićem se i to promijenilo. Preko Marsonije, berlinske Herthe, Zagreba, Dinama, moskovskog CSKA, HSV-a, minhenskog Bayerna, Wolfsburga, ponovno HSV-a i sada na kraju Münchena 1860, uz konstantu u hrvatskoj reprezentaciji, Ivica Olić bio je jedan od najomiljenijih hrvatskih nogometaša.

Autor: Youtube

Za repku je od 2002. do 2016. odigrao 104 utakmice i zabio 20 golova. Drugi je po broju nastupa za državnu vrstu, peti najbolji strijelac svih vremena. Pamtit ćemo njegove golove Italiji, Srbiji, Njemačkoj, Turskoj..., a pamtit će ga i protivnički braniči koje je izluđivao, kako svojom nevjerojatnom brzinom, tako i poznatim 'biciklom'.

Od reprezentacije se oprostio početkom 2016. godine, sve se dogodilo nekako naglo...

Autor: Youtube

'Reprezentacija mi je jako nedostajala u prvo vrijeme, ali poslije sam se pomirio. Shvatio sam da je to bila jedna lijepa priča i da sam dao sve u toj priči. Istina, mogu žaliti za nekim porazima, ali mislim da imam puno veće pravo sjećati se nekih velikih pobjeda. Reprezentacija će mi ostati u lijepom sjećanju, bez obzira na to što sam otišao možda malo prenaglo. Nema veze, bilo pa prošlo. Mislim da sam puno dao reprezentaciji, ali i jako puno dobio. Dogurao sam do stotog nastupa i jako sam sretan zbog toga', zaključio je Olić u razgovoru za Novi list i napomenuo kako još ne zna što će i kako dalje:

'Imam veliku želju ostati u nogometu. Ne mora to biti pod mus, ali kad sam već tolike godine u nogometu, bilo bi čudno odjednom se isključiti iz svega toga. Međutim, jednako tako ne isključujem mogućnost drukčijeg odabira...'