hoće li ga gigi poslušati?

Legendarni Nijemac dao zlata vrijedan savjet Juventusovom golmanu Buffonu

14.04.2018 u 13:23

Bionic
Reading

Juventus je u srijedu bio na korak do senzacije u okršaju protiv Reala. No, sudac Oliver u nadoknadi je dosudio penal koji je u pogodak pa i prolaz Reala pretvorio Cristiano Ronaldo. Jedan od najtužnijih i najnesretnijih igrača bio je 41-godišnji Buffon, koji je u toj burnoj završnici dobio i crveni karton

Iako je 28. siječnja napunio 40 godina, Gianluigi Buffon, živuća legenda Juventusa i talijanskog nogometa, još uvijek je na visokom nivou. No, poljednjih mjeseci doživljava neuspjehe i zato mu je Oliver Kahn, umirovljeni njemački golman, dao vrijedan savjet.

Podsjetimo, reprezentacija Italije doživjela je povijesni neuspjeh u kvalifikacijama za SP-u Rusiji, a sada je ispao i u dramatičnoj završnici uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

  • +10
Real Madrid - Juventus (uzvrat četvrtfinala Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Teško je shvatiti kada treba prestati, posebno kada imate veliku želju za novim postignućima, za osvajanjem naslova u  Ligi prvaka. Ali da je ranije otišao u mirovinu, Buffon bi sebe poštedio ispadanja od Švedske i novog razočarenja protiv Reala. Poštedio bi se scena po kojima će ga ljudi pamtiti', naglasio je Kahn, koji se umirovio u svojoj 38. godini. 

'I ja sam mogao igrati još nekoliko godina, ali čemu? Philip Lahm je također donio odluku u pravo vrijeme. Ako to ne napravire, riskirate veliku bol i razočaranje. Gianluigi Buffon je svjetski prvak, a bio je i najbolji golman na svijetu, to je ono što je bitno. Nije bitan crveni karton protiv Reala, niti činjenica da nije osvojio Ligu prvaka. Zato mu preporučujem da ode u penziju'.

Hoće li ga Buffon poslušati?