to je emocija

Rekorder po broju nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju Darijo Srna poslao jasnu poruku: Ja sam protiv nacionalnog stadiona...

24.12.2020 u 06:51

Bionic
Reading

Nakon završetka veličanstvene igračke karijere, Darijo Srna nogometni je put nastavio u klubu u kojem je ostavio neizbrisiv trag. Legendarni kapetan Vatrenih danas je sportski direktor Šahtara

Darijo Srna, jedan od najdugovječnijih kapetana hrvatske nogometne reprezentacije, koji se od najdražeg dresa oprostio nakon poraza protiv Portugala na Euru 2016. godine, kada je po 134. puta zaigrao u hrvatskom dresu, trenutno se bavi ulogom sportskog direktora u Šahtaru.

U tom je ukrajinskom klubu igrao punih 15 godina, a onda je na kraju karijere nosio i dres talijanskog Cagliarija. Na početku intervjua za Novu TV osvrnuo se na rezultate ukrajinskog kluba.

'Ide dobro, adrenalina nema kao što si igrač, najbolje je biti sportaš, odradiš svoj trening i ideš kući. Ovako si zauzet od jutra do mraka. Imaš raznih situacija, nekad i konflikta s igračima. Nekad netko želi otići pa netko i produžiti ugovor… To je za mene sve novo. Jako se dobro snalazim i sretan sam. Što se tiče Lige prvaka, nije objektivno raditi analizu zbog koronavirusa, u dvije utakmice smo zasluženo pobijedili Real i izgubili od Borussije. Rezultati nekad nisu ni realni. Čak jedan Inter nije izborio Europsku ligu', istaknuo je Srna, a onda se osvrnuo na svoje još uvijek vodeće mjesto sa 134 utakmice u hrvatskom dresu.

Sada je posve izvjesno da će ga nadmašiti Luka Modrić, koji je skupio već 133 nastupa.

''Svaki je rekord tu da se ruši, odigrati jednom za reprezentaciju je ostvarenje sna svakog mladog nogometaša. Ja sam imao privilegiju da 134 puta budem najsretniji čovjek na svijetu. Hrvatska reprezentacija je emocija… Ja bi promijenio sve svoje trofeje za medalju s Hrvatskom. Sve sam s tom rečenicom rekao', iskren je bivši kapetan Hrvatske.

U razgovoru za Novu TV, Srna se osvrnuo i na priče oko izgradnje nacionalnog stadiona, odnosno koliko mu je žao što nije odigrao više od jedne utakmice u Splitu.

'Nije samo meni žao, nego svima. Pogotovo kad igraš u Hajduku. Kad osjetiš tu poljudsku atmosferu, onda želiš svaku utakmicu igrati u Splitu. Za mene je to sasvim logično da Hrvatska igra u Splitu pa i u Zagrebu, Osijeku, Rijeci… Hrvatska nije samo Zagreb. Ja sam protiv nacionalnog stadiona, to će donijeti još više posljedica. Još više će razdijeliti Hrvatsku i hrvatske navijače. U Europi nacionalni stadion ima Francuska i Engleska, a jedna Italija i Španjolska nemaju nacionalni stadion. Hrvatska zaslužuje igrati u cijeloj Hrvatskoj', završio je Srna.