loše vijesti iz brazila

Legendarni je Pele u lošem stanju, a potresna objava njegove kćeri zabrinula je sve: Naša proslava Božića je otkazana...

22.12.2022 u 00:08

Bionic
Reading

Brazilska nogometna legenda, Pele Edson Arantes do Nascimento (82), neće biti otpušten iz bolnice Albert Einstein u kojoj se nalazi na liječenju raka debelog crijeva jer se njegovo stanje pogoršalo...

'Kod Pelea bolest napreduje i potrebna mu je daljnja skrb kako bi se izbjegli bubrežni i srčani problemi', objavili su iz bolnice te dodali da Pele neće biti premješten na odjel intenzivne njege.

Podsjetimo, Pele se posljednjih godinu dana bori s rakom debelog crijeva, a u bolnicu je zaprimljen 29. studenoga zbog pregleda i procjene daljnjeg liječenja.

Vijest o pogoršanju Peleovog zdravstvenog stanja potvrdile su i njegove kćeri koje su putem Instagrama poručile da će njihov otac Božić dočekati u bolnici.

'Naša proslava Božića je otkazana. Odlučili smo tako u dogovoru s liječnicima, iz nekoliko razloga. Bilo bi bolje da ostanemo svi zajedno i da vjerujemo u pomoć koju nam pružaju liječnici. Kao i uvijek, zahvalni smo vam za ljubav i podršku koju nam pružate ovdje u Brazilu i širom svijeta. Vaša mu podrška puno znači, znamo da nismo sami. Svima želimo da u zdravlju i veselju provedu Božićne praznike', stoji u objavi.

  • +60
Pele Edson Arantes do Nascimento Izvor: EPA / Autor: CARLO FERRARO

Pele ima 82 godine, legenda je brazilskog i svjetskog nogometa, bio je predvodnik jedne od najboljih momčadi u povijesti, s kojom je tri puta osvojio Svjetsko prvenstvo - 1958., 1962. i 1970. godine. U prosincu 2000. godine Pele je s Diegom Maradonom podijelio nagradu za najboljeg nogometaša u 20. stoljeću.