Otvaranje skupine

Legendarni engleski kapetan svojim sunarodnjacima otkrio recept za prvu utakmicu Eura; uvjeren je da će Englezi znati kako s Hrvatskom

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 07.06.2021 12:35
  • Objavljeno 07.06.2021 u 12:35
Bionic
Reading

Paul Ince smatra kako je najvažnije ne izgubiti u prvoj utakmici koja određuje i tijek natjecanja

Engleska nogometna reprezentacija je uoči Eura upisala dvije pobjede. Englezi su s 1:0 pobijedili Rumunjsku, a istim rezultatom je ranije poražena i Austrija. U nedjelju, 13. svibnja u 15 sati, Englezi će na Euru snage odmjeriti s Hrvatskom, a legendarni engleski veznjak i kapetan Paul Ince svojim je sunarodnjacima dao savjet kako protiv Vatrenih.

'Prva će im utakmica biti posebno teška. Čeka ih Hrvatska koja je dobra ekipa. Najvažnija stvar je u toj prvoj utakmici osvojiti barem bod. Ako izgubite prvu utakmicu onda ste u problemima. Vidim da bi Southgate mogao na Hrvate poslati dva defenzivna vezna. Možda Henderson i Rice s Mountom ispred njih', rekao je Ince za The Sun.

Hrvatska i Engleska do sada su igrale osam puta, a statistika je blago na strani Engleza. Vatreni su slavili tri puta, jednom je bilo neriješeno, a Engleska je pobijedila u četiri susreta. Zadnji puta su Vatreni Engleze pobijedili s 2:1 i tako ih izbacili sa Svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su kasnije i osvojili srebrnu medalju pa motiva našim prvim protivnicima na Euru sigurno neće nedostajati.

Osim Engleske, Hrvatska je u skupini sa Škotskom i Češkom. Kao što smo već spomenuli, Vatreni prvenstvo otvaraju s Engleskom u iduću nedjelju u 15 sati na Wembleyu što će biti blaga prednost za domaćina. Dok su Englezi uoči Eura upisali dvije pobjede, Hrvati su remizirali s Armenijom 1:1 i izgubili od Belgije s 1:0.