STIGLA POTVRDA

Legendarni Anderson Silva dogovorio meč koji će mu možda biti posljednji u veličanstvenoj karijeri

20.08.2020 u 10:18

Bionic
Reading

U moru novih dogovorenih okršaja ističe se i onaj u kojem ćemo gledati novi, a možda i posljednji nastup legendarnog Andersona Silva (34-10-1 nc)

Ono što je Dana White prvo najavio, svoju službenu potvrdu dobilo je nekoliko sati kasnije. Prema ESPN-u, 45-godišnji Brazilac pristao je na meč s devet godina mlađim Uriahom Hallom (15-9).

Dvojica atraktivnih udarača trebali bi se obračunati u glavnoj borbi UFC-ovog Fight Nighta koji nas čeka 31. listopada na lokaciji koja tek treba biti dogovorena. Informacije su to koje su za ESPN potvrdili i predsjednik UFC-a, ali i Silvin dugogodišnji menadžer Jorge Guimaraes.

Silvi su po ugovoru s UFC-om ostale još dvije borbe, a White je natuknuo da bi mu ovo mogla biti posljednja u karijeri. Guimaraes, s druge strane, tvrdi da odluka o odlasku u mirovinu još uvijek nije pala.

'Sviđa nam se ovaj meč i vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. On ima 45 godina, ali je stalno u dobroj formi i uvijek je u treningu. Bio sam neki dan u njegovoj kući. On je izgubio dosta kilograma i znam da se hrani vrlo zdravo', izjavio je Silvin menadžer, a prenosi Fight Site.

Podsjetimo, Anderson je već imao ugovoren meč s Hallom tamo davne 2016., ali se iz tog susreta morao povući zbog neočekivane operacije, odnosno uklanjanja žučnog mjehura. Nekoć najbolji borac svijeta i dominantni prvak u srednjoj kategoriji vratit će se ovom prigodom u Octagon po prvi puta od svibnja 2019. kada je na UFC-u 237 poražen od Jareda Cannoniera.

Spomenimo i da je Hall ovaj meč prihvatio nedugo nakon što je zbog ozljede Yoela Romera ostao bez nastupa na priredbi koja se održava nadolazećeg vikenda. Ovaj 36-godišnji nokauter protiv slavnog Brazilca lovit će svoju treću pobjedu u nizu nakon što je u prethodna dva nastupa svladao Bevona Lewisa i Antonija Carlosa Jr-a.