MJERA ZA POUZDANOST

Legenda redsa skeptična na temu 'kapetana Lovrena'

19.07.2016 u 12:23

Bionic
Reading

Dejan Lovren je na posljednjoj pripremnoj utakmici Liverpoola prvi puta kao kapetan izveo momčad na teren, a među najizglednijim je kandidatima da tu čast prenese i u službeni dio sezone

Dejan Lovren rođeni je kapetan. Uspravan, samopouzdan i glasan. Odradio je prvu utakmicu za svoj Liverpool s vrpcom oko ruke i nastavio nizati pozitivne dojmove u predsezoni. Većina ga vidi kao dobrog kandidata, ali naravno - ne svi.

Steve Nicol nekada je bio mjerna jedinica za pouzdanost u Liverpoolu. Služio je klubu 13 sezona i bio jedan od miljenika svojih trenerskih ikona Paisleya i Dalglisha. Mogao je igrati na gotovo svim pozicijama u obrani i vezi, a po pitanju kapetanske vrpce na ruci Hrvata je skeptičan...


'Lovren naš novi kapetan? Ne znam, nisam baš siguran da će redovno igrati. Naučio nas je da od njega možemo očekivati svašta, tempirana je bomba. S Dejanom je ili sve ili ništa, nekada izgleda kao da može plivati cijeli život, ali i da se na idućem koraku može utopiti,' kaže škotska legenda redsa koji je vrpcu nosio u sezoni 90/91.

Trenerski Klopp se još nije javno izjašnjavao po pitanju novog kapetana, ali engleski mediji masovno spekuliraju da ona neće biti oko ruke niti Hendersonu niti Milneru koji su prošle sezone dijelili tu čast. Najizglednijim kandidatima smatraju se Lovren, Sakho, Can i Lucas, a odluka bi trebala biti donesena do ogleda s Barcelonom na Wembleyu tjedan uoči početka Premiershipa.