KLJUČNI FAKTORI

Legenda 'oprala' Arsenal: Očekivao sam ovakav poraz!

17.09.2015 u 17:11

  • +12

Liga prvaka: Dinamo - Arsenal

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor, Sanjin Strukic, Goran Stranzl/PIXSELL

Bionic
Reading

Dinamov trijumf na otvaranju nogometne Lige rvaka nije baš svima došao kao apsolutno iznenađenje

Roy Keane je nakon Arsenalovog poraza na Maksimiru dočekao veliku priliku još jednom pokazati koliko ne cijeni Wengerov sustav razvoja kluba.

'Ovo nije veliko iznenađenje. dapače, znao sam da će Arsenal negdje jako naletjeti i da će se onda svi čuditi dok razloga za čuđenje nema. Zašto? Zato što Arsenalu vidljivo nedostaje kvalitetna širina momčadi, a uvijek se nađu u problemima s ozljedama i onda kukaju. Posebno se to odnosi na vezni red gdje nisu ni blizu vrhunskim sastavima,' smatra Keane koji je uvjeren da će Arsenal proći skupinu, no odmah zatim i ispasti iz Lige prvaka.

No, našao je i olakotnu okolnost za Arsenal.


'Drugi žuti karton za Girouda bio je sučeva pogreška. Takvih startova ima puno i zbog toga se ne smije isključiti igrač. To je bilo odlučujuće, ali i to je samo Arsenalov problem. Imaš 10 igrača, pa što? Zasuči rukave i obavi posao! Imaju slabiće u sastavu i to se najbolje vidjelo kod Dinamovog gola za 2:0. U redu, Fernandes je napao loptu i lijepo pucao glavom, ali bez ikakvog otpora. To se ozbiljnim sastavima ne bi smjelo događati,' naslađuje se Keane analizom s kojim je svojedobno (posebno s njihovim kapetanom Vieirom) vodio prave male nogometne ratove.