čistka u svlačionici

Legenda Manchester Cityja napušta klub, a Guaridola se nada da će otići još šestorica

19.05.2019 u 12:16

Bionic
Reading

Kapetan Manchester Cityja belgijski nogometaš Vincent Kompany u nedjelju je objavio kako odlazi iz kluba u kojem je proveo zadnjih 11 sezona.

'Koliko god teško bilo, došlo je vrijeme da odem. I kakva je sezona iza mene,' izjavio je branič koji je ove sezone osvojio trostruku krunu s Manchester Cityjem - dva kupa i prvenstvo. City je u subotu uvjerljivo sa 6:0 svladao Watford u finalu FA kupa.

33-godišnjak Kompany u City je stigao 2008. godine iz Hamburga. Odigrao je 360 utakmica za klub s kojim je četiri puta osvajao naslov prvaka Engleske.

  • +9
Premijer liga, Brighton and Hove Albion - Manchester City Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Osim Kompanyja, koji je već potvrdio svoj odlazak, isto se očekuje i od Leroya Sanea i Ilkaya Gundogana. Guardiola je poslao i poruku upozorenja svojim igračima da pokažu kako su spremni opet pobjeđivati. 

'Neću reći koliko igrača će otići jer to ovisi od više faktora. Svaki igrač treba osjetiti ono 'moram igrati dobro ili neću igrati', ako želi biti konstantan nakon ovog što smo napravili u posljednje dvije sezone', izjavio je španjolski nogometni stručnjak. 

'Ako nisu u stanju konstatno pobjeđivati, onda bi mogli imati problema i biti u nevolji,' dodao je Guardiola.

Claudio Bravo, Eliaquim Mangala, Danilo i Nicolas Otamendi su također među igračima koji će napustiti Etihad. Njihovom prodajom Guradiola planira zaraditi 150 milijuna funti i investirati ih u momčad. 

Prve dvije želje za ljetni prijelazni rok 'građana' su napadač Joao Felix iz Benfice te veznjak Rodri Hernandez iz madridskog Atletica.