DRAMA U CHICAGU

LeBron ponizio trenera; obrisao njegovu akciju i zabio za pobjedu!

11.05.2015 u 09:08

Bionic
Reading

Cleveland Cavaliersi u dramatičnoj su utakmici, zahvaljujući ubačaju LeBrona Jamesa sa sirenom, stigli do velike pobjede 86:84 u Chicagu za poravnanje u seriji 2-2. Do velike pobjede i vodstva od 3-1 u seriji stigla je i momčad LA Clippersa koja je pregazila Houston s 128:95

Iako se četverostruki MVP lige LeBron James cijelu utakmicu mučio sa šutom, a uz to se pred kraj utakmice ozlijedio (lijevi gležanj), stisnuo je zube i odveo je svoju momčad do možda i ključne pobjede. Međutim, treba reći da je Chicago bio oslabljen za centra Paua Gasola koji je pauzirao zbog ozljede zadnje lože.

Na kraju utakmice, kada se činilo da će Cleveland slaviti, LeBron je napravio osobnu pogrešku u napadu (udario je Dunleavyja) te je nakon toga Rose zabio za poravnanje. U zadnjem napadu LeBron je jurio prema košu i pri kontaktu s Naoahom suci nisu ništa svirali. I tada, iako Cleveland više nije imao time-out, suci provjeravaju snimku i vraćaju vrijeme na 1,5 sekundi. Međutim, LeBron nije želio poslušati svog trenera Davida Blatta koji je nacrtao akciju u kojoj bi LeBron trebao izvesti loptu sa strane. To je kasnije potvrdio i sam LeBron nakon što je vrlo emocionalno proslavio pobjednički koš preko Butlera…

'Rekao sam treneru: 'Nema šanse da ja izvedem loptu, osim ako postoji neka mogućnost da je ubacim u koš preko ploče. Neka netko drugi ubaci loptu u igru.' Onda sam obrisao nacrtanu akciju i rekao treneru: 'Samo mi dajte loptu. Oslobodit ću se svog igrača! Ili ćemo otići u produžetak ili ću nam donijeti pobjedu!'

LeBron je utakmicu završio s 25 koševa (šut 10-30), 14 skokova, dvije blokade te po osam asistencija i izgubljenih lopti. Ruski centar Timofej Mozgov ubacio je 15 koševa.

Međutim, iako je LeBron zabio pobjednički koš, jasno je da animozitet između njega i trenera postoji. Pitanje je kako će se to odraziti na momčad jer ovo nije prvi put da LeBron pokazuje treneru – tko je glavni. Blattu je autoritet uzdrman i očekivano je da će na kraju sezone LeBron - koji ga je sada i službeno ponizio - imati samo jedan uvjet da produži ugovor: Riješite se Blatta!

Kod Bullsa Derrick Rose ubacio je 31 koš (šut 11-23), a Jimmy Butler dodao je 19 koševa. Serija sada seli u Cleveland gdje će se u srijedu, 13. 5, igrati peta, možda i ključna utakmica serije.


Nešto kasnije LA Clippersi pregazili su Houston Rocketse 128:95, a opet je među najboljima bio Chris Paul koji je sa 15 koševa i 12 asistencija odveo svoju momčad do velike pobjede za vodstvo od 3-1 u seriji. Zanimljivo je spomenuti kako je centar domaćih DeAndre Jordan slobodna bacanja šutirao 14-34 (ukupno je ubacio 26 koševa te imao 17 skokova), ali ni to nije pomoglo treneru gostiju Kevinu McHaleu. Inače Jordan je u prvom poluvremenu ispucao čak 28 slobodnih bacanja što je novi NBA rekord u jednom poluvremenu.

Kod Houstona najbolji je bio James Harden sa 21 košem, 8 skokova i 6 asistencija, ali nije mogao sam. Naime nervozni Dwight Howard igrao je svega 18 minuta (dobio je šest osobnih pogrešaka) i za to je vrijeme upisao je sedam koševa i šest skokova.

NBA liga

Doigravanje

Chicago - Cleveland 84:86
trenutni rezultat 2:2 sljedeća ut. 12.5.
L.A. Clippers - Houston 128:95
trenutni rezultat 3:1 sljedeća ut. 12.5.