zubac odličan

LeBron James ostvario još jedan nevjerojatan NBA rekord, a poznato je i kad skida s trona Kareema Abdula-Jabbara

01.02.2023 u 08:58

Bionic
Reading

LA Clippersi su sinoć u gostima sa sa 108:103 pobijedili Chicago Bullse, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac je u slavlju svoje momčadi sudjelovao sa svojim 18. double-doubleom ove sezone. No, utakmica kakvu je odigrao LeBron James u svojoj 20. po redu NBA sezoni još nije viđena

Ivica Zubac je odigrao 28 minuta i uz šut iz igre 6/7 zabio 14 koševa uz 12 skokova jednu asistenciju i tri blokade. Kawhi Leonard je bio najbolji strijelac Clippersa sa 33 poena, Norman Powell dodao je 27, a Paul George je također upisao double-double rezultat od 16 poena i 10 skokova.

Nikola Vučević bio je najbolji u redovima sa 23 pogotka, a DeMar DeRozan, koji je utakmicu završio sa 20 koševa, imao je rekord karijere od osam izgubljenih lopti.

LA Lakers su na gostovanju sa 129-123 pobijedili nakon produžetka New York Knickse, a LeBron James, koji je sve bliže rekordu Kareema Abdula-Jabbara kao najboljeg strijelca NBA lige, upisao je svoj prvi triple-double u sezoni.

James, koji je propustio poraz Los Angelesa od Brooklyn Netsa u ponedjeljak zbog bolova u lijevom gležnju i lijevom stopalu, završio je utakmicu sa 28 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Do sada je u karijeri zabio 38.299 koševa, 89 manje od Abdul-Jabbarovog rekorda. Također je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u 20. sezoni ostvario triple-double, a usput se popeo na 4. mjesto svih vremena po broju asistencija.

Dennis Schroder pogodio je tricu za izjednačenje na 3:14 do kraja produžetka za početak odlučujuće serije Lakersa od 7-0, koji su prekinuli niz od dva poraza. Jalen Brunson postigao je rekordnih 37 koševa za Knickse, koji su izgubili dvije utakmice zaredom i šest od osam.

Milwaukee Bucks su kod kuće sa 124-115 bili bolji od Charlotte Hornetsa, upisavši tako petu uzastopnu pobjedu. Do pobjede ih je vodio Giannis Antetokounmpo sa 34 koša i 18 skokova.

Milwaukee je bio gotovo sedam minuta bez postignutog pogotka iz igre u zadnjoj četvrtini, a Charlotte je smanjio vodstvo Bucksa sa 17 koševa manje od sedam minuta do kraja na pet poena nešto više od minutu do kraja. Slobodna bacanja nakon prekršaja na kraju su bila dovoljna za Milwaukee da zadrži Hornetse na odstojanju.

LaMelo Ball je u porazu Charlotte sudjelovao upisavši drugi triple-double u sezoni. Zabio je 27 koševa, uz 11 asistencija i 10 skokova.

Denver Buggets su ostvarili svoju 35 pobjedu ove sezone svladavši sa 122-113 New Orleans Pelicanse.

Nikola Jokić je za pobjedu Denvera ubacio 26 koševa uz 18 skokova i 15 asistencija i to mu je 16. triple-double ove sezone, dok je Jamal Murray ubacio 32 poena.

CJ McCollum i Herbert Jones zabili su po 21, a Brandon Ingram završio je sa 16 poena za Pelicanse, kojima je ovo deveti uzastopni poraz.

Miami Heat su u gostima sa 100-97 nadigrali Cleveland Cavlierse.

Predvodio ih je Jimmy Butler sa 23 ubačaja, a pratili su ga Caleb Martin, Bam Adebayo i Tyler Herro sa po 18 poena svaki. Adebayo je zabilježio 11 skokova, a Martin 10 za Heat, koji je pobijedio četvrti put u pet utakmica.

Evan Mobley predvodio je Cleveland s 19 poena, dok je Jarrett Allen imao 14 poena i 11 skokova. Donovan Mitchell i Darius Garland zabili su po 16 poena za Cavalierse.

Standings provided by Sofascore