ETO'O DEBITIRAO GOLOM

Lazio u Pekingu osvojio talijanski superkup

08.08.2009 u 18:32

Bionic
Reading

U modernom nogometu više ništa nije zabranjeno, tako da više ne šokira ni činjenica da su susret talijanskog superkupa Inter i Lazio odigrali u dalekoj Kini. To što je navijačima praktički bilo bliže kopati kroz planet nego stići do Pekinga, danas nije razlog da se ne ubere koji milijunčić više

Golovi s dvoboja

Mourinhov Inter i ove sezone kotira kao najjača talijanska momčad, no prvi trofej sezone izmakao im je iz ruke. Na pekinškom stadionu Ptičje gnijezdo iznenadio ih je pobjednik kupa, rimski Lazio, koji je slavio rezultatom 2:1.

Iako izvještaji svjedoče da je Inter imao terensku inicijativu većim dijelom susreta, rimska je momčad iskoristila dvije nesmotrenosti u zadnjoj liniji 'crno-plavih' te u razdoblju od 63. do 66. minute zabila dva gola i riješila dvoboj. Prvo je Matuzalem bio priseban i odbijenu loptu spremio u mrežu, da bi potom Rocchi izbjegao zaleđe, primirio loptu, i s ruba kaznenog prostora lijepim lobom postavio nedostižnih 2:0.

U momčadi Intera prvi službeni nastup je upisao Samuel Eto'o, kamerunsko pojačanje iz Barcelone, te je, kako i priliči napadaču takvoga renomea, odmah zabio pogodak. Lijepo mu je dodao mladi Balotelli, a Eto'o je s lijeve strane proparao mrežu. Ipak, nije bilo dovoljno, Lazio je zadržao prednost i uzeo domaći trofej na drugom kraju svijeta.