cro race

Laurance po kiši u Crikvenici stigao do prve profesionalne pobjede, Milan i dalje vodeći u ukupnom poretku

30.09.2022 u 17:46

Bionic
Reading

Francuz Axel Laurance, član momčadi B&B Hotels-KTM, pobjednik je četvrte etape ovogodišnje biciklističke utrke CRO Race vožene od Biograda na Moru do Crikvenice u dužini od 219 kilometara

Axel Laurance se u kišnim uvjetima u Crikvenici u završnom sprintu uspio 'provući' pored Slovenca Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious) te odbiti napad vodećeg u ukupnom redoslijedu Talijana Jonathana Milana (Bahrain Victorious). Milan je ciljem prošao kao drugoplasirani, a Mohorič kao trećeplasirani.

'Bila je ovo jako nezgodna završnica zbog skliske ceste. Kada sam vidio da Mohorič kreće, rekao sam si: 'Sada je vrijeme' jer su ispred mene u tom trenutku bila samo dvojica vozača. Ovo je sjajan rezultat za mene jer sam stigao do svoje prve profesionalne pobjede u karijeri i to protiv nekih od 'WorldTour' vozača', kazao je presretni Laurance nakon pobjede.

U ukupnom redoslijedu Milan je povećao svoju prednost, sada ima 10 sekundi bolje vrijeme od drugog Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), odnosno 14 sekundi ispred trećeg Mohoriča.

Milan je zadržao prednost i u redoslijedu po bodovima te u redoslijedu za najboljeg mladog vozača, dok je Poljak Tobiasz Pawlak (HRE Maszowsze Serce Polski) novi lider u redoslijedu za najboljeg penjača.

Kako se prvi prolazni cilju u Sukošanu nalazio samo 10.8 kilometara nakon starta, vodeći u ukupnom redoslijedu Jonathan Milan (Bahrain Victorious) iskoristio je priliku za povećanje svoje prednosti. Za prvo mjesto na toj točki dobio je tri sekunde bonusa i tako povećao svoju prednost u odnosu na drugoplasiranog Danca Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) na četiri sekunde. I preostale bonifikacije u Sukošanu svojili su Talijani, dvije sekunde bonusa za drugo mjesto osvojio je Jacopo Mosca (Trek-Segafredo), a jednu za treće mjesto Vincenzo Albanese (Eolo-Kometa).

Nakon što je Milan osvojio bonifikaciju u Sukošanu, momčad Bahrain Victoriousa, koja je kontrolirala utrku, dopustila je bijeg šestorice vozača. To su bili Slovenci Kristjan Hočevar (Adria Mobil) i Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic), Austrijanci Rainer Kepplinger (Hrinkow) i Linus Stari (Vorarlberg), Španjolac Eugenio Sanchez Lopez (Kern Pharma) te Poljak Tobiasz Pawlak (HRE Maszowsze Serce Polski).

Ta šestorka vrlo brzo je stvorila više od tri minute prednosti u odnosu na peloton, pa su bodove na drugom prolaznom cilju u Starigradu Paklenici osvojil Stari kao prvi, Sanchez Lopez kao drugi i Pawlak kao treći.

Na 150. kilometru etape prednost vodeće šestorice dosegla je maksimalnih četiri minute, a brdskim ciljem Čačići prvi je prošao Pawlak koji je s ta tri boda preuzeo i vodstvo u ukupnom redoslijedu za najboljeg penjača. Drugi na Čačićima bio je Kepplinger, a treći Hočevar.

Stari je bio prvi i na prolaznom cilju u Senju ispred Pawlaka i Sancheza Lopeza.

Bjegunci su uhvaćeni 14 kilometara prije cilja, pa je na brdskom cilju u Dramlju prvi bio Francuz Alexis Guerin (Vorarlberg) ispred Novozelanđanina Christophera Hamiltona (DSM) i Talijana Luce Colnaghija (Bardiani-CSF-Faizane).

U subotu je na programu 'kraljevska' peta etapa od Opatije do Labina u dužini od 154 ilometara.