NERAŠČIŠĆENI RAČUNI

Laporta: Ibrahimović u Barci je bio pogreška

27.03.2012 u 18:31

Bionic
Reading

Iako Zlatan Ibrahimović spada u red najboljih svjetskih napadača, švedski reprezentativac se nije snašao u Barceloni. Iako je prošlo već nekoliko godina otkad je napustio Camp Nou, u Barceloni i danas žale što su uopće doveli Ibrahimovića

Bivši predsjednik Barcelone Joan Laporta priznao je kako je dovođenje Zlatana Ibrahimovića u klub u ljeto 2009. godine bila pogreška.

Lapotra je tada bio čelni čovjek kluba, a Ibrahimović je stigao na Camp Nou u transferu koji je uključivao i odlazak Samuela Eto'a u suprotnom smjeru i kojeg je Barcelona 'masno' platila.

Ibra se nikada nije našao na istoj valnoj duljini s ostatkom momčadi. Njegovo dovođenje bila je pogreška. Na njemu je bio veliki pritisak da igra dobro nakon što smo ga potpisali, ali u nogometu je ipak najvažnija kolektivna igra. Solidarnost je čak važnija u Barceloni nego u bilo kojem drugom klubu', izjavio je za La Republlicu Laporta, sugerirajući da švedski napadač nije zadovoljio te kriterije o kojima je govorio.

Ibrahimović je iz Barcelone prešao u Milan. Ove sezone 30-godišnji napadač igra u vrhunskoj formi. Zabio je 22 gola u 23 nastupa u Seriji A, te pet pogodaka Lige prvaka. U srijedu će u prvoj četvrtfinalnoj utakmici tog natjecanja zaigrati za Milan protiv svog bivšeg kluba Barcelone.