šok za 'tricolore'

Kylian Mbappe neće igrati za Francusku nakon što je Perez brutalno odbio Macrona

22.05.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Za nekoliko će dana Kylian Mbappe i službeno postati novi igrač Real Madrida, a to je francuskoj nogometnoj reprezentaciji donijelo neočekivane probleme zbog čega je intervenirao i francuski predsjednik Emmanuel Macron

Velika se drama vezana za Kyliana Mbappea odigravala posljednjih nekoliko dana. Sjajni francuski napadač uskoro će i službeno potpisati za madridski Real, a to predstavlja veliki problem za francusku nogometnu reprezentaciju.

Naime, u pitanju nije Mbappeov nastup za 'tricolore' na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, problem je u činjenici da su Francuzi očekivali da će se Mbappe priključiti reprezentaciji koja će zaigrati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Momčad za Olimpijske igre sastavljena je od igrača do 23 godine, ali u njoj mogu igrati i tri starija igrača. Izbornik Thierry Henry nadao se da će Mbappe, kao najveća francuska nogometna zvijezda, zaigrati u Parizu na olimpijskom turniru.

U cijelu se akciju uključio i sam francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je osobno pokušao nagovoriti predsjednika Reala Florentina Pereza da Mbappeu omogući nastup u Parizu. No, Perez je bez razmišljanja odbio bilo kakav razgovor na tu temu pa je francuski predsjednik jednostavno izvisio.

Francuski mediji tvrde kako se Macron osobno sastao s Realovim predsjednikom Perezom, ali ga nije slomio. Dapače, dobio je brutalnu odbijenicu...

A situacija je, s Realove strane, vrlo jednostavna. Olimpijske igre počinju 26. srpnja, samo 12 dana nakon završetka Eura u Njemačkoj. Mbappe zbog toga praktični ne bi imao slobodno ljeto, a uz to bi propustio najveći dio priprema s Realom. Ako bi Francuska na olimpijskom turniru otišla do kraja, Mbappe bi u Madrid stigao tek par dana prije početka nove sezone u La Ligi. Jer Olimpijske igre završavaju 11. kolovoza, a španjolsko prvenstvo počinje 16. kolovoza.

Perezova odbijenica je s te strane više nego očekivana i realna, na nju ne može utjecati ni francuski predsjednik jer ipak je Real taj koji plaća Mbappea, a Macron i Francuzi sad mogu samo tugovati...

sve osim nogometa