SVLADAO FOGNINIJA

Kvalifikant Kližan otišao do kraja u Münchenu

04.05.2014 u 15:18

Bionic
Reading

Slovački 24-godišnji tenisač Martin Kližan, 111. u svjetskom poretku, iz kvalifikacija je osvojio ATP 250 turnir u Münchenu na zemljanoj podlozi…

Kližan je u finalu pobijedio prvog nositelja turnira i 15. tenisača svijeta, Talijana Fabija Fogninija 2-6, 6-1, 6-2 nakon jednog sata i 28 minuta igre. Kližan se tako dokopao svog drugog osvojenog ATP turnira u karijeri. Prvi je naslov osvojio 2012. godine na dvoranskom turniru u Sankt Peterburgu. Zanimljivo da je i tada u finalu pobijedio Fogninija! Talijanski tenisač nakon toga je proslavio tri pobjede u međusobnim ogledima, jednu od njih prošle godine u četvrtfinalu Umaga.

Kližan je u finalu BMW Opena u Münchenu realizirao svih pet break-lopti u meču, a Fognini tri od sedam. No, sva tri breaka napravio je u prvom setu kojeg je osvojio.

Kližan je prvi tenisač koji je iz kvalifikacija osvojio neki ATP turnir od Francuza Nicolasa Mahuta koji je to lani učinio prošle godine na turniru u Hertogenboschu na travnatoj podlozi, te prvi igrač izvan kruga 100 najboljih koji se okitio titulom nakon Ive Karlovića koji je lani kao 155. tenisač svijeta osvojio turnir u Bogoti.

Fabio Fognini je odigrao svoj osmi finale u karijeri. Ostao je na tri osvojena naslova.

ATP München, finale:

Kližan – Fognini (1) 2-6, 6-1, 6-2