NEVIĐENI BEZOBRAZLUK

Kupio ulaznice za 200 kn i prodaje ih za iPhone 4!

25.02.2013 u 12:48

Bionic
Reading

Nakon što su ulaznice za povijesnu utakmicu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Srbije planule u rekordnom roku očekivano velik broj njih našao se na crnom tržištu

Od dana kada su objavljene cijene ulaznica, očito je jedan dio tzv. navijača odlučio dobro i zaraditi.

Podsjetimo, cijene za kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske i Srbije bile su sljedeće: tribina zapad dolje: 250 kn; tribina zapad gore: 120 kn; tribina istok: 120 kn; tribina sjever dolje: 70 kn; tribina sjever gore: 50 kn; tribina jug: 60 kn.

Dakle, bez obzira na to što je bilo jasno kako će stadion biti krcat, u HNS-u nisu dizali cijenu ulaznica.

Tako je već istoga dana cijena ulaznica na 'crnom tržištu' u najmanju ruku podivljala.

Tako se primjerice po raznoraznim oglasnicima i forumima može pronaći kako se četiri ulaznice za tribinu sjever gore prodaju za nevjerojatnih 3.200 kuna što znači da želi zaradu od 1.700 posto! No to nije sve. Pojedinačnu ulaznicu za istu tribinu spretni preprodavač nudi za okruglih 1.000 kuna što je duplo više nego za iste ulaznice za primjerice Real ili Barcelonu u Ligi prvaka.

Na crnom tržištu tribina zapad gore tako se može naći po cijeni od 700 do 1.500 kuna, a neki su bili toliko slobodni da su umjesto novca za komplet ulaznica spremni i za razmjenu.

Tako jedan domišljati preprodavač četiri ulaznice za tribinu sjever gore, koje je platio 200 kuna, mijenja za iPhone 4!

Uzgred rečeno novi iPhone 4 u Apple Storeu u Zagrebu košta oko 5.000 kuna. Pametnome dovoljno…


No, neki su čak otišli toliko daleko da žele zaraditi i praktički dvije prosječne hrvatske plaće. Tako jedan preprodavač prodaje šest ulaznica, za sjever dolje te još dvije za tribinu zapad gore za ukupno nevjerojatnih 9500 kuna!

Netko će reći neviđeni bezobrazluk, netko kako su se ljudi dobro snašli, a dio krivice svakako snosi i HNS koji je mali broj ulaznica pustio u slobodnu prodaju (nešto manje od 12.000!), a ostatak je ostao rezerviran za poslovne partnere, razne udruge i ostale nogometne obitelji.

Kako će se s ovakvim preprodavačima obračunati Nikša Martinac, HNS-ov čovjek zadužen za distribuciju ulaznica, tek će se vidjeti. Obzirom da se utakmica igra 22. ožujka u 18 sati vjerojatno će sljedećih nekoliko tjedana cijene ulaznica i porasti.