HOKEJ

Kune obranile naslov na najboljem inline turniru u Hrvatskoj

15.09.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Na igralištu Sportskog centra Kuna kraj Zagrebačkog Velesajma u subotu je održan veliki međunarodni inline turnir TapirCup 2013. Drugo izdanje natjecanja sadržavalo je čak 12 ekipa iz pet zemalja, a na kraju su se najboljima pokazali hokejaši Kuna koji su tako obranili prošlogodišnji naslov.

Organizatori turnira, HKL Tapiri ponovno su odradili jako dobar turnir, pa su tako sponzorski pokrili ne samo hranu i okrijepu za sve ekipe, nego i osigurali prilično vrijedne nagrade za najbolje igrače i momčadi, te organizirali nagradnu igru za gledatelje. No krenimo redom…

TAPIR CUP 2013. KHL Tapiri (Hrv); IHK Kune (Hrv); IHK Flavijevci (Hrv); IHK Koprivnica (Hrv); KK Inline Pula (Hrv); ZKB Kwins Polet (Ita); HK Dolenjske Toplice (Slo); HK Pavza (Slo); HK iTAKSport (Slo); HK Spartak (Srb); HK Vitez (Srb); HC Kiskoros (Mađ)

Gotovo 12-satni turnir započeo je rano ujutro utakmicama po skupinama. Momčadi su bile smještene u četiri grupe, nakon čega su pobjednici skupina, ali i svi ostali, razigravali za plasman. Nakon tog prvog kruga u polufinale su ušli sisački Flavijevci, Pula, zagrebačke Kune i talijanski Kwins Polet, u polufinalima boljima su se pokazale razigrane Kune i vrlo dobra ekipa iz Pule, a u velikom finalu prošlogodišnji pobjednici odigrali su veliku utakmicu i pobijedili s čak 13:2.

Osim što su Kune osvojile vrijedni naslov, svakako valja naglasiti dobar uspjeh hrvatskih ekipa. Na turniru ih je bilo pet i u vrlo jakoj konkurenciji ostvarile su izvrsne plasmane. Kune su pobijedile, Pula je kao poraženi finalist bila druga, Flavijevci su nažalost izgubili u borbi za treće mjesto, pa su na kraju završili četvrti, organizatori turnira Tapiri bili su šesti, a Koprivnica je uz sve poraze zauzela 12. mjesto.

Sasvim je jasno da je u tako jakoj konkurenciji, sa vrlo dobrim slovenskim, talijanskim, mađarskim i srpskim momčadima, hrvatski inline hokej ostvario velik uspjeh, što je samo posljedica sve boljih uvijeta za treninge i sve većeg broja domaćih turnira. Uostalom, za renesansu zagrebačkog inline hokeja svakako je među najzaslužnijima upravo Sportski centar Kuna koji omogućava odigravanje utakmica i treninga ne samo po lijepom vremenu.

Na kraju naglasimo kako su najbolji igrači nagrađeni vrijednim i svakako zanimljivim nagradama. Najbolji strijelac bio je nekadašnji hokejaš Medveščaka Marko Lovrenčić (Kune) i on je za nagradu dobio na vikend korištenje prestižni Audi A3 limusine, a najboljim igračem turnira proglašen je Mario Novak (Kune) koji je nagrađen Welnes vikendom u novigradskoj Laguni. Najboljim golmanom proglašen je Matija Tačković (Tapiri).