LOŠE ZA SPORT

Kuda ide Formula 1 ako je Rosberg kažnjen zbog ovog!?

03.08.2016 u 11:30

  • +5

Formula 1, Velika nagrada Njemačke

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Bionic
Reading

Svi oni koji su se nadali povratku beskompromisnih duela na stazi viđenih u prošlosti od Senne i Prosta te Schumachera i Montoye ostali su razočarani kaznom koju je Nico Rosberg dobio u Njemačkoj nakon što zbog njega Max Verstappen nije mogao čisto proći kroz zavoj...

Besmisleno kažnjavanje vozača u elitnom automobilističkom natjecanju se nastavlja. Nakon što je u Njemačkoj na kvalifikacijama kažnjen Hülkenberg zbog administrativne pogreške momčadi vezane uz gume te Carlos Sainz jer je zasmetao Massi u brzom krugu, vrhunac se dogodio u nedjelju kada su suci ocijenili Rosbergov prolazak kraj Verstappena ilegalnim i kaznili ga s pet dodatnih sekundi prilikom prolaska kroz boks.

Kad se samo sjetimo što su Prost i Senna radili jedan drugom ili žestokih obračuna Michaela Schumachera s Juan Pablom Montoyom u novije vrijeme, jasno nam je da je Formula 1 krenula u drugom smjeru, u kojem nema mjesta za ikakvo nadmudrivanje protivnika, već samo za čista i dosadna pretjecanja.

'Vozači svako malo budu izgurani izvan staze. Jedni su kažnjeni, drugi ne. Kazne u Formuli 1 su nedosljedne,' žalio se nakon utrke ravnatelj Mercedesa Toto Wolff i zaista ima pravo. Uostalom, Verstappen je opet na kočenju mijenjao smjer kretanja, isto što je napravio i na prošloj utrci u Mađarskoj u duelu s Raikkonenom i za to je prošao nekažnjeno, što je mnogo opasnije od onog što je napravio Rosberg.

Incident na Hockenheimu još jedna je potvrda da Formuli 1 trebaju konstantnija pravila, a ne ona koja se mijenjaju iz utrke u utrku, čemu smo svjedoci ove cijele sezone. I da, bolje dopustiti malo čvršće utrkivanje, kad već imamo toliko široke zone izlijetanja, jer tko zna bi li sport stekao ugled kakav ima da se oduvijek tražila takva čistoća manevara kakva se čini se sada traži...