'RADILI' NOŽEVI, CIGLE, ŠAKE...

Krvavi obračun na i oko stadiona West Hama

26.08.2009 u 10:30

Bionic
Reading

U Carling Cupu West Ham je nakon produžetaka svladao Millwall sa 3:1, no utakmica je ostala u sjeni velikih navijačkih izgreda između domaćih i gostujućih navijača

Engleska je potresena. Iako se Englezi vole hvaliti kako su riješili problem navijačkih nereda, huliganizam nije nestao. Vidjelo se je to na utakmici Kupa između West Hama i niželigaša Millwalla na Upton Parku.

U neredima je sudjelovalo na stotine navijača koji su se prvo 'zagrijavali' ispred stadiona kada su se gađali ciglama, bocama i kamenjem, a nastavak je uslijedio za vrijeme utakmice kada su navijači tri puta provaljivali na travnjak, a zatim i poslije utakmice nastavili obračun na terenu.

Policija koja vjeruje da su tučnjave dogovorene, imala je pune ruke posla da spriječi pravi masakr, a oko tisuću čuvara reda sprečavalo je dvije navijačke skupine da se doslovce na 'poubijaju'.

Na desetke navijača je uhićeno, ima dosta ozlijeđenih, a najgore su prošla dvojica 'ljubitelja nogometa' koja su izbodena nožem.

Inače, iz policije su izvijestili da su ovo bili najgori neredi između engleskih navijača u posljednjih nekoliko godina i da je sve podsjećalo na ratnu zonu, a ne na nogometnu utakmicu.

Poslije susreta policija je još sat vremena držala Millwallove navijače na stadionu kako bi spriječila da dvije sukobljene strane ne nastave svoje 'druženje' na ulicama Londona.