SAMO ZA TPORTAL

Kruno Jurčić dobio posao iz snova u jednoj od najbogatijih zemalja svijeta: Ovo je pravi izazov!

30.05.2018 u 14:04

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Kruno Jurčić, koji se nakon igračke posvetio trenerskoj karijeri, ovog je vikenda dogovorio novi posao

Nakon kratke epizode u Saudijskoj Arabiji, ali u kojoj je očito napravio dobar posao, Kruno Jurčić privukao je pažnju te dobio poziv iz kluba koji je prošlu sezonu igrao u drugoligaškom društvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tako će Jurčić u sljedećoj sezoni voditi Bani Yas, klub iz Abu Dhabija, jednog od sedam emirata koji ulaže ogroman novac u infrastrukturu (turizam, bolnice...) i tehnologiju te tako želi postati konkurencija Dubaiju.

Ukratko, Jurčić je dobio posao iz snova u jednoj od najbogatijih zemalja na svijetu, koja je poznata kao jedan od najvećih izvoznika nafte (imaju čak 95 posto od ukupnih rezervi UAE-a!).

'Imali su nekih manjih financijskih problema, pa su ispali u drugu ligu. No ovu su sezonu zauzeli prvo mjesto te se vraćaju u najviši rang natjecanja. Bio sam za vikend 'dolje', dogovorio posao, upoznao se s klubom i očekivanjima', prenio je prve dojmove za tportal Kruno Jurčić, koji se u utorak vratio u Zagreb.

'Klub nema prevelikih ambicija, uvijek su bili u sredini ljestvice. No sada je situacija posložena i vjerujem da ćemo se pokušati približiti vrhu tablice. Imamo dovoljno vremena, do srpnja treba presložiti momčad i od kolovoza počinje pravi posao. Inače, nakon perioda gdje sam radio po svega nekoliko mjeseci ovo je pravi izazov, jer od početka sezone bit ću uključen u formiranje momčadi', kazao je Jurčić, dodavši:

'Za razliku od Saudijske Arabije, gdje mi je bilo jednako zanimljivo, ovo je ipak nešto drugačije jer i obitelj će mi lakše moći dolaziti u posjet - postoji direktna avionska linija iz Zagreba. A sve to itekako ima utjecaja na zadovoljstvo poslom i angažmanom', potvrdio je Jurčić i dodao da će s njim put Emirata krenuti Josip Omrčen Čeko i kondicijski stručnjak Zvonko Komes.

Inače, ovu sezonu u ligi Emirata obilježio je klub koji vodi Zoran Mamić, Al Ain, s kojim je uzeo i naslov prvaka, ali i osvojio Predsident Cup.

Tako ćemo u sljedećoj sezoni gledati okršaje donedavnih suradnika.

  • +15
Prvi trening hrvatske reprezentacije pred navijačima u Rovinju Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX