OZLJEDA LAKŠE PRIRODE

Križanac spreman za Bjeloruse i Engleze

14.08.2009 u 12:47

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Križanac ozlijedio se na utakmici protiv Bjelorusije. Po povratku u Sankt Peterburg branič Zenita napravio je pregled koljena i sigurno je da će biti spreman za susrete s Bjelorusijom i Engleskom

Hrvatski reprezentativni stoper Ivica Križanac ozlijedio se u zadnjim minutama prvog poluvremena utakmice u Minsku protekle srijede. Već nakon prvog obavljenog pregleda sumnjalo se na oštećenje hrskavice koljena, no tek je pregled magnetskom rezonancom, obavljen u petak ujutro u Sankt Peterburgu, pokazao pravu prirodu ozljede.

'Nema razloga za paniku. Križanac se javio, razgovarao sam i s njegovim liječnicima, ozljeda ipak nije ozbiljnije prirode. Naime, riječ je o nagnječenju dijela hrskavice u području lijevog koljena, koje iziskuje do dva tjedna rehabilitacije. I Ivica i liječnici su mišljenja da bi taj proces, s obzirom na njegovu konstituciju i dosadašnje iskustvo u pogledu oporavka, mogao ipak biti nešto kraći, no nema nikakve dvojbe da će biti apsolutno spreman za početak priprema u Rovinju', rekao je liječnik reprezentacije dr. Jurica Rakić za službenu stranicu HNS-a.

Podsjetimo, nakon uspješno odrađenog gostovanja u Minsku, 'kockaste' očekuje uzvrat u Zagrebu 5. rujna, a samo četiri dana kasnije slijedi susret protiv Engleske na Wembleyju. Okupljanje Bilić boysa bit će u nedjelju 30. kolovoza, a ne treba ni napominjati od kolika je značaja nazočnost iskusnog Ivice Križanca u taboru Bilićeve momčadi.