PREMIERSHIP

Kriza Chelseaja se nastavlja

20.11.2010 u 19:17

Bionic
Reading

Nogometaši Chelsea izgubili su još jednu utakmicu, ovaj puta u gostima kod Birminghama (0:1) u 14. kolu Engleske lige

Chelsea je izgubio čak tri od zadnje četiri utakmice, pa ga je na ljestvici dostigao Manchester United, kojemu se u pobjedi kod kuće nad Wiganom (2:0) vratio i Wayne Rooney.

Bolton se popeo čak na četvrto mjesto nakon što je na svom stadionu svladao Newcastle United s 5:1, a za domaćinje je od 80. minute igrao i Ivan Klasnić.

Nogometaši Arsenala poraženi su na domaćem terenu od gradskih rivala Tottenhama sa 2:-3 nakon čak 17 godina. Arsenal je poveo u 9. minuti pogotkom Nasrija, a na 2:0 za 'topnike' povisio je Chamakh u 27. Spursi su najozbiljnije zaprijetili u 30. minuti kada je Modrić odlično pucao sa 25 metara, ali je vratar Fabianski uspio spasiti mrežu.

No, u drugom poluvremenu uslijedio je potpuni preokret, u 50. minuti je Van der Vaart asistirao Garethu Baleu, koji je smanjio na 1:2. Pet minuta kasnije Modrić udarcem sa 20-tak zamalo donosi izjednačenje, ali lopta je prošla tik iznad grede.

Još jedna odlična akcije Modrića u 65. minuti, ali Song ga je oborio na rubu kaznenog prostora. Slobodni udarac izveo je Van der Vaart, a veznjak Arsenala Fabregas u živom zidu igra rukom i Spursi su zaradili 11-erec. Rafael Van der Vaart je bio uspješan izvođač najstrože kazne i u 67. minuti rezultat je bio poravnat na 2:2

Konačni preokret i pobjedu Spursima donio je Kaboul pogotkonm u 85. minuti, a ponovno je asistent bio Van der Vaart.

Od hrvatskih reprezentativaca u redovima Tottenhama Luka Modrić je odlično odigrao cijeli susret, suvereno kontrolirajući sredinu terena. Vedran Ćorluka je bio na klupi za pričuve, a Niko Kranjčar i Stipe Pletikosa uopće nisu bili u kadru za ovu utakmicu.

Arsenal - Tottenham 2:3
Blackpool - Wolverhampton 2:1
Manchester United - Wigan 2:0
Birmingham - Chelsea 1:0
Bolton - Newcastle 5:1
West Bromwich - Stoke City 0:3