OZLJEDA IPAK TEŽA

Kranjčar gotov u Portsmouthu, propušta i Ukrajinu

27.04.2009 u 09:18

Bionic
Reading

Je li Niko Kranjčar odigrao posljednju utakmicu za svoj Portsmouth? Iako odgovor ne zna vjerojatno ni sam Niko, takav se zaključak nameće jer je hrvatski reprezentativac zbog ozljede najavio kraj sezone, a kako mu je želja preseliti u veći klub, upitno je hoće li uopće dres Mornara imati priliku opet odjenuti

Hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar dobio je udarac u nogu u utakmici protiv Boltona prošlog vikenda te se strahovalo od mogućeg loma. Prvotni pregled sugerirao je samo nategnuće ligamenta. Međutim, liječnik James Cadler, koji je već prije operirao Niku Kranjčara, obavio je dodatne pretrage i ustvrdio da se ipak radi o oštećenju kosti.

'Ta su snimanja otkrila da je Niki malo oštećena kost u pozadini gležnja. Priroda ozljede je takva da do kraja sezone neće na travnjake. Jednostavno nema dovoljno vremena da se zaliječi, rehabilitira i vrati utakmicama. Bude li oporavak išao prema planu, bit će spreman uoči okupljanja momčadi nakon ljetne pauze', potvrdio je fizioterapeut Portsomutha Sadler.

Niko Kranjčar je u razgovoru za Sportske novosti opovrgnuo prognoze da bi se mogao vratiti za tri tjedna i potvrdio da više neće ove sezone igrati za Portsmouth.

'Nažalost tako će biti i teško se može bilo što promijeniti. Ovakva vrsta ozljede traži do šest tjedana oporavka. To nije samo moje mišljenje, već klupske liječničke službe. Tužan sam zbog činjenice da neću moći pomoći suigračima u završnici prvenstva, ali život je takav, ponekad se dogodi i ono što ne želimo. Čovjek je tada bespomoćan', zaključio je Kranjčar razgovor za SN. Što je još gore, Niko bi zbog te ozljede mogao propustiti i lipanjski ogled protiv Ukrajine.

Dakle, velika je vjerojatnost da Niko Kranjčar više neće oblačiti dres Portsmoutha. Uostalom, nekoliko je puta izjavljivao da bi želio preseliti u veći klub, pogotovo onaj koji se natječe u Ligi prvaka.