RAZOČARAvajuća vijest

Kraj Roberta Kubice u Formuli 1: Bajka bez sretnog završetka!

12.12.2017 u 08:58

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo da bi sljedeće sezone mogao voziti za Williams, ugledni Autosport iz svojih izvora saznaje kako je Robert Kubica otpao iz svih kombinacija za povratak u Formulu 1...

Poljski 33-godišnji vozač šest godina nakon teške reli nesreće u kojom mu je stradala desna ruka iznenađujuće se vratio u konkurenciju za povratak u Formuli 1, a testiranja za Renault i Williams prošla su bez većih problema za pobjednika Velike nagrade Kanade iz 2008. godine.

  • +24
Formula 1, Abu Dhabi Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED

Mediji su dugo tvrdili kako je Robert Kubica prvi favorit za preuzimanje mjesta za bolidom Williamsa koje je upražnjeno odlaskom Masse u mirovinu, no nakon nedavnog testiranja u Abu Dhabiju stvari su se zakomplicirale.

Naime, kako saznaje britanski Autosport iako je Kubica imao najbrži krug bolji od Sirotkina i Strolla, detaljna analiza testiranja od strane same momčadi pokazala je da je Poljak ipak odradio najlošiji posao i zbog toga je ispao iz konkurencije.

Vjeruje se da se Williams sada okreće 22-godišnjem Sirotkinu, a uz njega bi u momčad došli i ruski milijuni. Spominje se i njegov sunarodnjak Danil Kvjat kao eventualna rezervna opcija, dok je Kubica ispao iz svih kombinacija.

Tako je bajkovit povratak otpisanog teško ozlijeđenog vozača ostao bez sretnog završetka i ako ne bude nekog preokreta u posljednji čas, čini da nikad nećemo saznati koliko bi Robert bio konkurentan kada bi mu dali priliku utkrivati se s najboljima...