PREMIER LIGA

Kovačićev Chelsea tone, ali zato Građani lete. Haaland je opet zabio. I opet...

15.04.2023 u 22:50

Bionic
Reading

U susretu 31. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je pobijedio Leicester City sa 3-1 smanjivši zaostatak za vodećim Arsenalom na tri boda

Aktualni engleski prvak je sav posao obavio u prvih 25 minuta susreta postigavši tri gola. U nastavku susreta "Građani" su maknuli "nogu s gasa" okrenuvši se mislima prema uzvratnom susretu četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna koji je na rasporedu u srijedu.

City je poveo u petoj minuti golom Johna Stonesa, na 2-0 je povisio Erling Haaland u 13. minuti iz jedanaesterca, da bi 12 minuta kasnije sjajni Norvežanin zabio još jedan gol. Haaland je ove sezone zabio već 47 pogodaka u svim natjecanjima. Kelechi Iheanacho je smanjio u 75. minuti.

Ovom pobjedom City se približio lideru Arsenalu na tri boda zaostatka, no "Topnike" u nedjelju očekuje gostovanje kod West Hama. Dodajmo i kako City ima susreta manje, a odluka o prvaku mogla bi se riješiti u njihovom izravnom sudaru na Etihadu 26. travnja.

Kolo su obilježili domaći porazi Chelsea i Tottenhama, te nastavak pobjedničke serije Aston Ville.

Nogometaši Chelsea nastavili su seriju očajnih rezultata nakon što su na Stamford Bridgeu izgubili od Brighton & Hove Albion sa 1-2.

Bio je to treći uzastopni poraz "Bluesa" u svim natjecanjima, te četvrti u posljednjih pet susreta nakon kojeg su ostali na 11. mjestu ljestvice daleko od plasmana u europske kupove.

"Bluesi" su poveli više sretno nego spretno u 13. minuti golom Conora Gallaghera. Veznjak Chelsea je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila jednog od gostujućih igrača, promijenila smjer i ušla u mrežu pored nemoćnog vratara Roberta Sancheza.

Međutim, ostatak prvog dijela pripao je gostima koji su izjednačili u 42. minuti golom Daniela Welbecka. Brighton je u prvom dijelu imao još nekoliko opasnih prilika, no Kepa Arrizabalaga je bio raspoložen.

Brighton je nastavio odličnom igrom i u nastavku, a gosti su okrenuli rezultat u 69. minuti fantastičnim golom Julia Encisca koji je pogodio rašlje udarcem s više od 25 metara. Mateo Kovačić je za Chelsea igrao od 57. minute.

Domaći poraz upisao je i Tottenham izgubivši od Bournemouth sa 2-3 i to golom u petoj minuti nadoknade.

"Spursi " su poveli u 14. minuti golom Son Heung-Mina, kojem je lijepo asistirao povratnom loptom Ivan Perišić. Bournemouth je u nastavku okrenuo rezultat preko Matiasa Vine (38) i Dominica Solankea (51).

U 88. minuti Spursi su uspjeli izjednačiti, a ponovo je u akciji sudjelovao hrvatski reprezentativac. Perišić je daleko ubacio loptu iz auta, Richarlison je glavom spustio, a Arnaut Danjuma sjajno pogodio za 2-2. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Dango Ouattara je u petoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu gostiju.

Dodajmo kako je početak utakmice kasnio 15 minutra jer su gosti "zapeli" u prometu na putu do Tottenham Hotspur stadiona.