hrabra odluka

Kovačić opet izvisio: Dalić protiv Engleza gura u vatru veliku nadu hrvatskog nogometa?

18.11.2018 u 07:35

Bionic
Reading

U ključnom dvoboju grupne faze Lige nacija Zlatko Dalić protiv Engleza na Wembleyju ove nedjelje namjerava od prve minute gurnuti u igru Nikolu Vlašića, a Matea Kovačića ponovo ostaviti na klupi...

Podsjetimo, pobjedom 3:2 protiv Španjolske hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za plasman na završnicu Lige nacija, a to može ostvariti samo trijumfom protiv Engleske ove nedjelje.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Tijekom sjajne maksimirske pobjede Dalić je naišao na ozbiljan problem, jer Ivan Rakitić se ozlijedio i ubrzo otputovao u Barcelonu pa je potrebno naći mu kvalitetnu zamjenu za okršaj s Englezima.

Čini se da će to biti 21-godišnji Nikola Vlašić koji igra odlično ove sezone u dresu moskovskog CSKA, a bio je dobar i kad je protiv Španjolaca zamijenio ozlijeđenog Rakitića u drugom poluvremenu.

U veznoj liniji društvo bi mu trebali praviti neumorni trkač Marcelo Brozović i nezaobilazni najbolji igrač svijeta Luka Modrić. Na krilima će po očekivanju krenuti Rebić i Perišić, a Andrej Kramarić u vrhu napada. Obrana s Kalinićem na golu, Vrsaljkom i Jedvajem na bokovima te Vidom i Lovrenom na pozicijama stopera neće se mijenjati.

Najveći gubitnik ovakvog sastava je ponovo Mateo Kovačić koji je bio rezerva i tijekom Svjetskog prvenstva, a ta ga uloga prati još iz Real Madrida. Iskušao ga je Dalić u udarnoj momčadi tijekom nekih prethodnih susreta, no očito nije bio impresioniran i u ključnoj utakmici namjerava priliku dati trenutno najvećoj mladoj nadi hrvatskog nogometa...