ODLIČAN U DEBIJU

Kovačić novak bez straha: Odmah se nametnuo u Interu!

04.02.2013 u 09:51

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš Mateo Kovačić može biti zadovoljan svojim prvim nastupom u dresu Intera, bez obzira na poraz.

Mateo Kovačić odradio je premijernih 45 minuta drugog djela utakmice 23. kola talijanske Serie A u kojoj je Inter poražen na gostovanju kod Siene, posljednjeplasirane momčadi prvenstva.

Iznenađujući poraz Nerazzurra za nas je, ipak, sekundarna stvar. Ono što je zanimalo sve hrvatske gledatelje, bio je nastup 18-godišnjeg Hrvata. I imali su što i vidjeti. Mateo se predstavio kao novak bez straha, koji se odmah nametnuo kao prvi playmaker momčadi igravši na poziciji zadnjeg veznog.

Dobar i konkretan

U ukupno 49 minuta, Mateo je upisao čak 48 dodavanja. Od toga ih je čak 30 išlo prema naprijed, a samo su 3 netočna. Nije se libio upuštati u solo prodore i većinu ih je odradio prilično rezonski

Nije se skrivao od lopte, dapače, tražio ju je što više u svojim nogama, a suigrači su to prepoznali i spremno mu prepustili dirigentsku palicu. U ukupno 49 minuta, Mateo je upisao čak 48 dodavanja. Od toga ih je čak 30 išlo prema naprijed, a samo su 3 netočna. Nije se libio upuštati u solo prodore i većinu ih je odradio prilično rezonski – u prvom koraku najčešće bi se s lakoćom oslobađao svog prvog pratitelja, a onda bi gurao loptu na bok ili, nerijetko, u noge napadačima Cassanu i Palaciju. Izgubio je 4 lopte.

Prve reakcije talijanskih medija, logično, nisu previše pozornosti posvetile novopridošlicama jer se nakon poraza od fenjeraša iz Siene odmah počelo spekulirati o Stramaccionijevom odlasku iz kluba.

Ipak, najrenomiraniji Gazzeto dello sport provukao je rečenicu, dvije kazavši kako se s obzirom na sve Kovačićev nastup ne može posebno vrednovat, ali da je 'mali' pokazao kako je brz i kako još brže razmišlja. Nažalost po Inter, naglašavaju kolege iz Gazzete, bio je često okružen s trojicom, pa se nije imao prostora za razmahati do kraja.

'To je dokaz vrhunske kvalitete. Iako mu je tek 18 godina i iako smo igrali s desetoricom, on je započeo sjajno, uvijek je tražio loptu i pokazao je osobnost na sredini terena. Sada smo uvjereni kako ima sjajnu kvalitetu i kako je sigurna investicija,' pohvalio ga je pak Stramaccioni nakon susreta za Sky Sports.