IZBORNIK NAKON DEBAKLA

Kovač: Pitajte igrače zašto se nisu bacali na glavu!

06.09.2015 u 23:52

Bionic
Reading

Hrvatski izbornik Niko Kovač zaključio je kako je Norveška potpuno zasluženo pobijedila u nedjelju, a igru svoje momčadi opisao je lošom...

Hrvatski nogometaši odigrali su katastrofalno lošu utakmicu u Oslu. Ne pretjerano kvalitetna Norveška dominirala je na terenu, a naši su se raspali nakon prvog primljenog pogotka. Izbornik je očekivano nezadovoljan igrom svoje ekipe.

'Apslutno zaslužena pobjeda Norveške. Osim deset minuta na početku drugog dijela, bili smo u svim segmentima igre loša momčad. Oni su dobili što smo mi htjeli od naših igrača, ostavili su srce na terenu. Ako se ne bacaš na glavu, onda to tako bude,' izjavio je Niko Kovač, a na pitanje novinara HRT-a zašto se naši nisu bacali na glavu, odgovorio je:

'To pitanje morate postaviti igračima. Mi smo odgovorni, ali na terenu je 11 igrača koji moraju odraditi posao. Moramo znati da svatko igra u svojim klubovima, svatko ima svoju pripremu, svatko misli da može igrati u reprezentaciji kao u klubu, ali to je druga stvar. U reprezentaciji se mora dati sve od sebe, jer bez toga ne možemo dobiti ni jedan Azerbajžan ni jednu Norvešku.'


'Danas sigurno nismo zaslužili niti u jednom trenutku pobjedu. Svi koji su bili na terenu se moraju zapitati je li to bilo dobro ili ne. Još imamo dvije utakmice, moraju se pobijediti. Moramo očekivati kiks Norveške, ali u nogometu je sve moguće. Sad moramo malo moliti Boga dragoga da nam Norvežani pomognu. Ali i najbolji treći ide na Euro,' dodao je izbornik koji ne želi pričati o svom mogućem otkazu:

'Bitna je hrvatska nogometna reprezentacija, a ne ja. To trebaju odlučiti odgovorni u Hrvatskom nogometnom savezu.'

Kao predstavnik igrača, Ivan Perišić jasno je uočio što je bio problem.

'Norvežani su bili bolji, više su željeli pobjedu, bili agresivniji. Opet je bio problem realizacija. Nismo imali dovoljno žara i motiva u ove dvije utakmice. Moramo dobro proučiti greške koje smo radili, skupiti glave i pobijediti zadnje dvije utakmice. Ovdje nismo bili dobri,' zaključio je novi igrač milanskog Intera.