JE LI TO POŠTENO?

Kostelićeva oštra javna poruka FIS-u i propali oproštaj

22.01.2016 u 16:58

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena Ivica Kostelić nije nastupio na današnjoj utrci alpske kombinacije u Kitzbühelu koju je osvajao četiri puta u nizu. Navodno ga bole leđa, a prema poruci upućenoj nadređenima boli ga i srce od tretmana u kojem 'uživa'

Ivica Kostelić je u Kitzbühelu u kombinaciji slavio od 2010. do 2013. godine, a 2011. je trijumfirao i u Super G-u na čijem startu se danas nije pojavio. Ova sezona je drugačija i pobjede uz bolna leđa i poznato stanje koljena nisu moguće, no možda je ovo i posljednja sezona skijaškog velikana i jasno je da se želi oprostiti od najslavnje skijališta svijeta na kojemu ima i sebi posvećenu gondolu.

Ipak, nije se pojavio na startu Super G-a, gdje ga je čekao startni broj - 82. Bolna leđa nisu dozvolila pokušaj posljednjeg napada na legendarni i opasni Streif, no u četvrtak je Ivica putem svog službenog facebook profila poslao izravnu poruku predstavnicima FIS-a koja zorno dočarava koliko ga smeta njihovo pravilo koje se potpuno kosi s interesima vrhunskih kombinatoraca. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poruka je namjenjena predstavnicima FIS-a: Markusu Waldneru, glavnom sucu FIS-a na utrkama muškog Svjetskog kupa, Kitzbuheler ski klubu kao organizatoru utrka Hahnenkamm u Kitzbuhelu, trenerima i natjecateljima Svjetskog kupa.

413234,412460,412247,411089
Sutra se u Kitzbuhelu voze superveleslalom i alpska kombinacija koja podrazumijeva jednu dodatnu slalomsku voznju uvečer sto se zajedno s vremenom superveleslaloma broji za alpsku kombinaciju.

Moje trenutna pozicija u startnom poretku alpske kombinacije je 7. Sutra moram startati superveleslalom sa brojem 82, dakle prema startnom poretku superveleslaloma. Smatram da je mnogim kombinatorcima koji se nalaze u sličnoj poziciji kao i ja stvoren programirani hendikep te nam je već prije starta utrke oduzeta fer prilika za vrhunski rezultat u alpskoj kombinaciji.

Iako mogu gotovo sigurno pretpostaviti vas odgovor, ja iznosim ovaj primjer kao otvoreno pitanje pravednosti takvih zakona, a također to predstavljam svekolikoj svjetskoj sportskoj javnosti da i ona procijeni da li je to fer i u duhu sportskih vrijednosti
,' bez uvijanja javno poručuje Ivica.


The message is intended for representatives of the FIS Alpine World Cup Tour: Markus Waldner, the chief judge of the FIS...

Posted by Ivica Kostelic on Thursday, January 21, 2016