LUTANJA ILI PRAVI PUT?

Košarkaški Split na prekretnici, sve karte se bacaju na pojačanja, a cilj je samo jedan

11.11.2023 u 08:45

Bionic
Reading

KK Split se kratko i krajnje formalno oprostio od igrača s kojim su željeli napasti trofeje.

'Kanađanin Shamiel Stevenson više nije igrač Splita, ugovor je sporazumno raskinut. Hvala na svemu, sretno u nastavku karijere', objavili su Splićani.

Shamiel je bio mačak i vreći i nije donio ono što su sportski direktor Teo Čizmić i trener Slaven Rimac od njega očekivali, da bude jedan od nositeja igre koji Đutima doonijeti trofej. Nije jedini. Stevenson je napravio mjesta za Shannona Shortera, a netko će morati i za Lewis Sullivana čiji je povratak na Gripe sve izvjesniji.

Cameron Shelton je svjestan da i njega čekaju dvije rečenice na klupskim društvenim mrežama. A i klub zna da ovakvi raskidi nose određeni teret i odgovornost.

Zadar je za mandata Veljka Mršića pogriješio s trojicom (Eyassu Worku, Jonathan Galloway, Jacobi Boykins) i doveo zamjene koja su mu osigurala duplu krunu (Chinanu Onuaku, Kodi Justice, Justin Carter).

Možda upali i Splitu koji vraća igrače koji prošle sezone nisu imali uspjeha. Podsjetimo, Split je posljednji puta prvak bio 2003., a pobjednik nacionalnog Kupa 2004. godine.

U FAVBET Premijer ligi Splićani su nakon osam kola na četvrtoj poziciji s dva poraza, od Cibone na Gripama i Zadra na Višnjiku dok su u AdmiralBet ABA ligi pri samom dnu sa samo jednom pobjedom iz šest susreta.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore