ŠKOLA SE PLAĆA

Košarkašice se od Igara oprostile porazom

05.08.2012 u 22:36

Bionic
Reading

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija završila je svoj premijerni nastup na Igrama porazom od Turske rezultatom 70:65 (24:18, 7:15, 13:25, 21:12). Ostaju na pobjedi protiv Angole i neće vidjeti četvrtfinale, ali su plasmanom u London pokazale da se u ovu selekciju treba ulagati

Sandra Mandir i suigračice odlično su ušle u utakmicu i dobrim ofenzivnim rješenjima nakon prve dionice imale vodstvo od šest koševa. No Turkinje su povezale redove, pojačale obranu i do poluvremena vratile rezultat u svoju korist. U trećoj su napravile ključan korak prema pobjedi, no u posljednjoj dionici Hrvatska je opet pokazala što zna.

Izabranice Stipe Bralića povezale su deset koševa, pet minuta uspješno branile svoj koš i vratile se na 54:58. Posljednji nalet doveo je naše izabranice do malog zaostatka 60:62, no Turkinje su zadnje dvije minute odigrale mirnije i bolje i zasluženo slavile.

Hrvatice je predvodila Ana Lelas sa 14 koševa, po 10 su dodale Jelavić i Ivezić, a kapetanica Sandra Mandir u svojoj vjerojatno zadnjoj utakmici za reprezentaciju je upisala sedam koševa i šest skokova. Hrvatska je završila kao peta u skupini i doma može otići uzdignutog čela.