ABA LIGA

Košarkaši Cibone bez iznenađenja protiv Partizana u 'Draženovom domu'

15.01.2024 u 20:49

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 16. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović izgubila od Partizana 74-87 upisavši deseti poraz, dok je beogradski sastav ostvario 12. pobjedu

Cibona je sjajno ušla u susret, međutim Partizan je u drugoj četvrtini okrenuo rezultat, a potom u drugom poluvremenu kontrolirao rezultat.

"Vukovi" su nakon četiri minute vodili 11-4, minutu kasnije imali su 18-9, a u sedmoj minuti i +12 (21-9). Međutim, Partizan je do kraja četvrtine smanjio na 25-20, u drugoj dionici je izjednačio na 29-29, a na poluvrijeme otišao s +2 (40-38).

U trećoj četvrtini je momčad Željka Obradovića povela sa 13 razlike (59-46), a početkom posljednje dionice i sa +14 (67-53) nakon čega je rutinski privela utakmicu kraju.

Partizan su do pobjede predvodili Bruno Caboclo sa 18 koševa, te Danilo Anđušić sa 17 koševa. Hrvatski reprezentativac u beogradskim redovima Jaleen Smith je zabio sedm koševa uz četiri skoka i tri asistencije.

  • +3
KK Cibona - KK Partizan Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U domaćim redovima najefikasniji su bili Aleksandar Aranitović sa 17 koševa i osam skokova, Krešimir Radovčić sa 16 koševa, te Jakov Mustapić sa 13 koševa.

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 14 pobjeda i dva poraza, Partizan je drugi (12-4), dok je na trećem mjestu Budućnost (11-5).

Zadar je sedmi (8-8), Split deveti (7-9), a Cibona se nalazi na 11. poziciji sa šest pobjeda i 10 poraza. Na začelju je Mornar s dvije pobjede i 14 poraza.

Dino Repeša: 'Čestitao bih ekipi Partizana na zasluženoj pobjedi. Dojam je da smo imali previše amplituda igri. Krenuli smo jako dobro, nakon par izmjena obrana je prije svega drastično pala i tu je Partizan došao do nekih lakih poena. Naravno, takve ekipe će nakon toga zabiti i neke teže šuteve. Što se tiče nas, stvarno prije svega htio bih se zahvaliti publici koja nas je držala kao šesti igrač do samoga kraja. Međutim, nestalo nam je energije na kraju i nismo uspjeli prelomiti utakmicu i vratiti se u rezultatsku prednost. Mislim da smo se previše oslanjali na igru jedan na jedan i na šut za tri poena. Također, mislim da devet zabijenih slobodnih bacanja nije bilo dovoljno i to ovakve ekipe vrlo jednostavno kazne.'

Željko Obradović: 'Meni je bilo veliko zadovoljstvo igrati ovdje i da je bila takva atmosfera u dvorani. Želio bih, prije svega iskoristiti priliku da čestitam mojem mladom kolegi Repeši na svemu što radi sa svojom ekipom, odlično ih vodi i večeras su odigrali dobru utakmicu. Na početku smo izgledali vrlo loše, a kako je utakmica promicala pronašli smo ritam. Važna pobjeda za nas. Ciboni želim sve najbolje u nastavku i ono što je najvažnije da im se vrati ovakva atmosfera koja je bila večeras.'

Standings provided by Sofascore