TO SE NE RADI!

Košarkaš Splita potezom na kraju utakmice sa Zadrom šokirao javnost i osramotio klub

31.05.2023 u 06:38

Bionic
Reading

Uoči početka finalne serije HT Premijer lige između košarkaša Splita i Zadra, u kojoj su Zadrani odnijeli vrijednu pobjedu 76-85 i poveli 1-0, na Gripama su dodijeljena priznanja najboljim igračima i trenerima u sezoni 2022./23. Jedan od nagrađenih potpuno je pokvario sliku o sebi.

Boscov Luka Krajnović zaradio je čak dva priznanja – najkorisniji je igrač sezone (MVP), ali i najbolji strijelac.

Marko Perović iz Zaboka najbolji je skakač, a Cibonin Borna Kapusta je najbolji asistent. Splitovog Shannona Shortera su kapetani klubova izabrali kao najboljeg igrača, dok se treneri nisu mogli odlučiti za najboljeg kolegu. Jednak broj glasova ponijeli su Danijel Jusup (Zadar) i Ivan Tomas (Bosco) te im je obojici pripala titula najboljeg trenera.

Valja napomenuti kako je kod igrača kriterij za dodjelu nagrade bio da su odigrali 80% utakmica u prvom dijelu HT Premijer lige i Ligi za prvaka/Ligi za ostanak, a statistički su se podaci pri odabiru priznanja gledali zaključno do početka doigravanja.

Nažalost, Splitov Amerikanac je na kraju utakmice izazvao bijes navijača i igrača Zadra, ali i gorak okus kod neutralnih promatrača i istinskih prijatelja sporta. Nagradu za MVP je potpuno pokvario potezom koojim je osramotio sebe, ali i klub čiji dres nosi.

Zadar je vodio 74-85 i imao posjed lopte, do k raja je bilo desetak sekundi. Prešli su Zadrani u napadačko polje, a onda je kapetan Marko Ramljak spustio loptu na parket i dao priliku igračima obiju momčadi da se pozdrave i zaključe utakmicu.

  • +26
Finale PH u košarci: Split - Zadar, 30.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Uz njega je stajao Shorter, pokupio loptu s poda i sjurio se prema zadarskom košu te zabio za konačni rezultat.

Taj trenutak, iz prijenosa Sportske televizije, može se vidjeti na društvenim mrežama. Video tog koša se može vidjeti OVDJE.

Takvo nepoštivanje protivnika koji te nije želio dodatno nagaziti, suigrača koji su već upućivali čestitke igračima Zadra, košarkaške igre i u konačnici sporta, odavno nismo vidjeli.

Motivi Shannona Shortera samo su njemu znani. Želimo vjerovati da je MVP HT Premijer lige samo izgubio kompas i nadati se da ovakvim nesportskim potezima više nikad nećemo svjedočiti.