SAMO JAMES ISPRED

Korak od povijesti: Je li ovo najljepši ženski gol ikada?

13.01.2015 u 16:50

Bionic
Reading

Po prvi puta u povijesti u samom vrhu najimpresivnijih nogometnih golova došlo je iz ženske konkurencije. Irkinja Stephanie Roche osvojila je drugo mjesto u Fifinom izboru za gol godine, a nije joj puno nedostajalo i da zasjedne na sam vrh

Šestu godinu u nizu Fifa dodjeljuje nagradu Ferenc Puskas za najljepši gol godine. Dobitnik je James Rodriguez čiji je gol Urugvaju na SP-u u Brazilu osvojio 42 posto glasova. Odmah iza njega smjestila se kolegica iz Irske Stephanie Roche čije je predivno ostvarenje osvojilo respektabilnih 33 posto, tri puta više od sjajnog pogotka glavom Robina van Persieja Španjolskoj.

Stephanie Roche je irska reprezentativka, 25 joj je godina i igra na poziciji napadača. Već prije četiri godine s 26 golova je bila najbolji strijelac irskog prvenstva. Nastavila je zabijati u anonimnosti, a zasjala je pogotkom za svoj Peamount United protiv Wexforda koji je srećom snimljen i privukao je veliku pozornost.


Ubačaj s desne strane Stephanie je dočekala (video ispod teksta) leđima okrenuta golu. Lopta uopće njije padala na pod dok ju je na rubu kaznenog prostora dva puta prebacila desnicom, da bi se zatim sjajno okrenula i ljevicom ju iz voleja neobranjivo spremila u mrežu.

Njezino ostvarenje prvi je ženski gol koji se našao u finalu Puskasove nagrade, među tri najimpresivnija uratka godine, te je ovim drugim mjestom s pravom kandidat za naljepši gol u povijesti ženskog nogometa. Barem onih koji su snimljeni... Tijekom ljeta Roche je prešla u Francusku gdje uspješno nastupa za tamošnjeg prvoligaša ASPTT Albi.

Zaista izvanredan gol kakav se rijetko viđa i u muškoj konkurenciji