UVIJEK NA METI

Korak je do samog vrha u Formuli 1, ali stalno trpi opake kritike; sada ga je i bivši svjetski prvak jednom riječju uništio

26.04.2021 u 19:12

Bionic
Reading

Valtteri Bottas našao se na udaru novih kritika, ovoga puta je po Mercedesovom vozaču opalio Jacques Villeneuve, prvak Formule 1 iz 1997.

Finac je ušao u svoju devetu sezonu u Formuli 1, petu u nadmoćnom bolidu Mercedesa, a iako je zadnjih godina najavljivao borbu za naslov, nije se približio momčadskom kolegi Lewisu Hamiltonu. Bottas se stalno nalazi pod udarom kritika, jer većina javnosti smatra da bi neki drugi vozač u ovom bolidu bio konkurentniji prvaku Hamiltonu, odnosno da finski vozač ne zaslužuje mjesto u Mercedesu.

Ni ova sezona nije dobro počela za Bottasa. Na prvoj utrci VN Bahraina bio je treći, ali već u drugoj u Imoli je ostao bez bodova poslije sudara sa Georgeom Russellom. Finac je za incident okrivio vozača Williamssa, ali...

'Bottas je točno znao da će ga njegov potencijalni nasljednik preteći i riskirao je ozbiljnu nesreću svojim kratkim pomicanjem udesno. To ne smije raditi u ovim teškim uvjetima na stazi. Ali ovo pokazuje koliko je Bottas napet u drugoj utrci sezone. I to neće biti bolje, jer je jednostavno prespor', jasan je bio umirovljeni prvak Villeneuve.

  • +10
Formula 1, Velika nagrada Bahreina, 28.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: FREDERIC LE FLOC H / AFP / Profimedia

Da, ta riječ 'prespor', prečesto se povezuje uz čovjeka koji sjedi za volanom momčadi koja je zadnjih sedam godina osvajala naslove u konkurenciji konstruktora.

Kanađanin vjeruje da izvedba na drugoj utrci sezone u Imoli pokazuje da Max Verstappen u Red Bullu ima puno boljeg saveznika u Sergiju Perezu nego Hamilton u Bottasu.

'Perez je novak u momčadi Red Bulla, a opet je jači od Bottasa, koji je u petoj sezoni s Mercedesom. Perez može Maxu pomoći više nego što Bottas može učiniti za Hamiltona', dodao je Villeneuve.