ŠEST KOMADA ZA UZVRAT

Koprivničani razbili amatere iz Sjeverne Irske

19.07.2012 u 20:50

Bionic
Reading

Sjevernoirski Portadown ni izbliza nije bio dovoljno kvalitetan za jednu od boljih hrvatskih momčadi pa već nakon prve utakmice 2. pretkola Europske lige nema previše sumnji kako će Slaven Belupo proći u naredni krug natjecanja

KOPRIVNICA, Gradski stadion. Gledatelja 2500; Sudac: Paolo Silvio Mazzoleni (Italija)

Strijelci: 1:0 Breen (1-ag), 2:0 Bušić (13), 3:0 Bušić (33), 4:0 Rak (56), 5:0 Rak (72), 6:0 Rak (80)

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Bubnjić (od 73. Pilipović), Maras - Batarelo, Brlek - Rak, Vugrinec (od 64. Grgić), Delić - Bušić (od 59. Šaban)

Portadown: McArdle - Gartland, Casement, Breen (od 79. Burns), Redman - Mackle, McCafferty, Murray (od 64. O'Hara), Lecky, McNeill - Braniff


Slaven Belupo uspješno je odradio prvu utakmicu 2. pretkola Europske nogometne lige i uvjerljivom pobjedom nad sjevernoirskim Portadownom istaknuo realnu ambiciju za prolazak u naredni krug natjecanja. Nogometaši Roya Ferenčine odigrali su upravo onako kako i koliko je trebalo da bi se svladao slabašni europski suparnik. Realno, nakon koprivničkih 6:0 i viđenog na travnjaku gotovo nestvarno zvuči ideja da bi Irci mogli proći dalje!

Uzvratna utakmica igra se u četvrtak, 26. srpnja u Portadownu.

Golijada u Koprivnici krenula je u 45 sekundi utakmice kad je gostujući igrač Garry Breen pogodio vlastitu mrežu nakon finog ubačaja Alena Marasa. U narednih pola sata Slaven Belupo je utrostručio svoju prednost i to u pravilu preko asistenta Marasa i golgetera Tomislava Bušića.

Nekadašnji nogometaš Hajduka prvo je pogodio glavom u 13. minuti, a potom zabio i svoj drugi gol na utakmici na isti način 20 minuta kasnije. Tih 3:0 bio je i rezultat prvog poluvremena, iako - istini za volju - već je tada na semaforu trebalo pisati barem 5:0.

U nastavku smo gledali istu sliku kao i u prvih 45 minuta. Domaćini su dominirali, gosti tek u nekoliko prilika sramežljivo povukli kontranapade, no u konačnici punila se samo sjevernoirska mreža.

Na 4:0 lijepim volejom povisio je Nikola Rak u 56. minuti, zatim u 72. minuti na 5:0, a svoj treći pogodak na utakmici dojučerašnji igrač NK Lučkog postigao je u 80. minuti.

Slaven Belupo tako je na najljepši mogući način službeno otvorio novu sezonu. Uvjerljiva pobjeda pred više od 2.500 navijača kontra sjevernoirske momčadi nesumnjivo će osokoliti koprivničke nogometaše uoči starta domaće MAXtv Prve lige.

U 1. kolu Slaven Belupo će gostovati u Vinkovcima. Utakmica se igra u nedjelju u 19 sati.